Ali Gashi

Ali Gashi: Mosekzekutimi i pagave për arsimtarët është një tendencë për t’i shantazhuar dhe për t’i frikësuar sindikatat

Edhe pse edhe shërbyesit civilë ishin në grevë, të premten, më 30 shtator u janë ekzekutuar pagat për muajin shtator. Por, këto paga nuk i kanë marrë punëtorët e arsimit, të cilët bashkërisht ishin në grevë, ka thënë Ali Gashi, kryetar i Sindikatës së Pavarur të Administratës të Kosovës. Mosekzekutimin e pagave për arsimtarët është një tendencë për të shantazhuar dhe për t’i frikësuar sindikatat në përgjithësi, dhe me theks të veçantë ndëshkim mbi SBASHK-un, si sindikatën më të madhe  e Kosovës. Ne si Sindikatë e Administratës Publike e mbështesim fuqishëm SBAShK-un dhe kërkojmë në të njëjtën kohë nga Qeveria që urgjentisht ta bëjë lëshimin e pagave për të gjithë të punësuarit në sektorin e arsimit, pasi është e drejtë e tyre dhe në të njëjtën kohë Qeveria, e cila do të duhej të ishte gardian i ligjshmërisë dhe t’i respektoj ligjet e Kosovës, ajo është shkelësja më e madhe e ligjeve dhe mohuese e kontributit të çmuar të të gjithë të punësuarve në sektorin e arsimit”, ka nënvizuar Ali  Gashi.

Kontrolloni gjithashtu

Rama

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, po qëndron për një vizitë zyrtare, në Azerbajxhan

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, në kuadër të vizitës në Azerjbajxhan,  u takua  me kryetarin …