Fillimi / Lajmet / Zbardhja e vrasësve të vëllezërve Bytyçi mbetet prioritet sa i përket raporteve bilaterale me Serbinë
Ambasada amerikane në Beograd: Zbardhja e vrasjes së vëllezërve Bytyqi mbetet prioritet sa i përket raporteve bilaterale me Serbinë

Zbardhja e vrasësve të vëllezërve Bytyçi mbetet prioritet sa i përket raporteve bilaterale me Serbinë

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Beograd kanë thënë se zbardhja e rastit të vrasjes së vëllezërve Bytyqi dhe mbajtja në përgjegjësi e autorëve të vrasjes mbetet prioritet sa i përket raporteve bilaterale me Serbinë. Ambasada e SHBA-së kërkon nga autoritetet serbe që të vendosin drejtësi për rastin dhe thonë se një krim i tillë nuk harrohet asnjëherë. “22 vjet kanë kaluar që kur tre amerikanët, Ylli, Agron dhe Mehmet Bytyqi u zhdukën derisa po mbaheshin në paraburgim nga njësite speciale të policisë së Serbisë. Trupat e tyre u gjetën më vonë në një bazë në Petrovo Selo në lindje të Serbisë, nën kontrollin e njësisë së udhëhequr nga Goran Radosavljeviç – Guri”, thuhet në njoftimin e Ambasadës. Rasti në fjalë sipas Ambasadës së SHBA-së ilustron nevojën urgjente që Serbia duhet të zgjidh hetimet rreth krimeve të luftës.

Kontrolloni gjithashtu

Një delegacioni i Ministrisë së Mbrojtjes së FSK-së mori pjesë në takimin vjetor me delegacionin e Forcave të Armatosura të Gjermanisë

Një delegacioni i Ministrisë së Mbrojtjes së FSK-së mori pjesë në takimin vjetor me delegacionin e Forcave të Armatosura të Gjermanisë

Një delegacioni i Ministrisë së Mbrojtjes dhe i FSK-së mori pjesë në takimin vjetor bilateral ...