tv dielli
MIT
Airport Adem Jashari
kek
Fillimi / Lajmet / Ambasadorët e Quintit: Ne nuk mbështesin asnjë subjekt të veçantë politik në negociatat e tyre
Ambasadorët e Quintit: Ne nuk mbështesin asnjë subjekt të veçantë politik në negociatat e tyre

Ambasadorët e Quintit: Ne nuk mbështesin asnjë subjekt të veçantë politik në negociatat e tyre

Ambasadorët e shteteve të Quintit, në një deklaratë të përbashkët, kanë bërë të ditur se nuk mbështesin asnjë subjekt apo kandidat të veçantë në negociatat politike që po zhvillohen ndërmjet Vetëvendosjes e LDK-së dhe se nuk janë duke ndërmjetësuar në këtë çështje. “Ne përfaqësojmë shtetet që janë thellësisht të përkushtuara ndaj Kosovës demokratike dhe të pavarur. Çdo sugjerim se qeveritë tona përkrahin ndonjë parti apo kandidat të veçantë në zgjedhje është i pasaktë… përgjegjësia për të ardhmen e Kosovës, për udhëheqësit, dhe për vetë vendin, është vetëm e juaja, e popullit të Kosovë.  Ne i trimërojmë të gjithë aktorët politikë,  që të përqendrohen në aspiratat e popullit të Kosovës”, thuhet në fund të deklaratës së ambasadës së Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Edhe në bisedimet Kosovë-Serbi është thënë sa e sa herë se BE-ja vetëm lehtësin dialogun dhe nuk është ndërmjetësues.

Kontrolloni gjithashtu

Bodo Weber: Lajçak është njeriu i gabuar për ta udhëhequr dialogun Kosovë-Serbi për shumë arsye

Bodo Weber: Lajçak është njeriu i gabuar për ta drejtuar dialogun Kosovë-Serbi për shumë arsye

Miroslav Lajçak është njeriu i gabuar për ta udhëhequr dialogun Kosovë-Serbi në emër të Brukselit, ...