Analisti, Artan Behrami kritikon Albin Kurtin për veprime populiste

Analisti, Artan Behrami kritikon kryeministrin, Kurti, për mënyrën sesi e drejton mbledhjen e Këshillit të Sigurisë të Kosovës

Analisti Artan Behrami, ka kritikuar kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti, për mënyrën sesi ai drejton mbledhjen e Këshillit të Sigurisë të Kosovës. Behrami vlerëson se Kurti po përpiqet të marrë një rol që nuk i takon, duke e krahasuar atë me një komandant të forcave ushtarake, veçanërisht në lidhje me një situatë të fundit ku u diskutua sulmi i Iranit ndaj Izraelit. Sipas Behramit, kryeministri Kurti duhet të kujtohet se roli i tij është përfaqësues politik i Kosovës, ndërsa përgjegjës për çështjet ushtarake dhe sigurisë janë strukturat e përgjegjshme si KFOR-i dhe NATO. Ai thekson se Kosova është një shtet që nuk ka kapacitetin ushtarak siç ka Izraeli dhe se nuk duhet të shfaqë pretendime të tilla në fushën e gjeopolitikës. Kritika e Behramit vjen pasi kryeministri Kurti thirri Këshillin e Sigurisë për të diskutuar implikimet e sulmit të fundit të Iranit ndaj Izraelit dhe për të rritur ndërgjegjësimin për rrezikun e dronëve iranianë Shaheed, të cilat, sipas tij, janë në posedim edhe të Serbisë dhe konsiderohen si një rrezik potencial për Kosovën.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti, falënderoi partnerët perëndimorë për qëndrimin pro Kosovës, në Asamblenë Parlamentare të NATO-s

Kryeministri, Albin Kurti, ka falënderuar partnerët perëndimorë për qëndrimin e tyre në krah të Kosovës, …