Menduh Thaci

Menduh Thaçi: Kurti nuk ka qëllime për të ndihmuar shqiptarët në Maqedoninë e Veriut, por synon qëllime të tjera

Në deklaratën e fundit të Kryetarit të Partisë Demokratike Shqiptare në Maqedoninë e Veriut, Menduh Thaçi, bëri të ditur se Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, sipas tij, nuk ka qëllime për të ndihmuar shqiptarët e Maqedonisë së Veriut, por ka qëllime tjera. Thaçi theksoi se, për dallim nga qëllimet e Kurtit, ata në Maqedoni të Veriut janë të përqendruar në zhvillimin e hapësirës kulturore perëndimore. Ai gjithashtu shprehu shqetësimin e tij për diskursin e ndërtuar nga disa shqiptarë të Kosovës për krijimin e një “Shqipërie të Madhe” ose “Shqipëri Etnike”, duke e cilësuar atë si një kërcënim për interesat e shqiptarëve në Maqedoni të Veriut. Në përfundim, Thaçi bëri thirrje për të mos iu besuar politikave të ndërtuara në bazë të inateve grupore, duke shtuar se ai është i vendosur të flasë me përgjegjësi për qytetarët e tij dhe të mbrojë interesat e tyre.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti, falënderoi partnerët perëndimorë për qëndrimin pro Kosovës, në Asamblenë Parlamentare të NATO-s

Kryeministri, Albin Kurti, ka falënderuar partnerët perëndimorë për qëndrimin e tyre në krah të Kosovës, …