Andrej Nikollaidu: Çerdhe e vërtetë evropiane e xhihadistëve është Franca edhe Belgjika, jo Bosnja

Analisti malazez i Al-xhazirës, Andrej Nikollaidu, në një vështrim të tij lidhur me politikën e Francës kundër disa shteteve të Ballkanit, shkruan: Mos u mashtroni “Jo” sepse  Macron nuk e ndryshon Ballkanin: ne jemi akoma po aq të parëndësishëm sa kemi qenë gjithmonë. Dhe nëse pyetëm  unë ky është një bekim, pavarësisht nga të gjitha katastrofat që sjell një parëndësi e tillë.

Kush, do të dëshironte të ishte një aktor i rëndësishëm në këtë derr, yndyrë, thertore, poshtërsi që ne e quajmë histori? Unë gjithmonë do të jem ai që e duron historinë sesa ai që e krijon atë. Kjo është një histori e pështirë

Dhe them përsëri: Evropa, në të vërtetë, prodhon më shumë një histori të keqe sesa Ballkani mund të trajtojë. Prova ka qenë në shekullin XX. Kjo  Evropë i  prodhoi dy Luftëra Botërore. Kryetari i Francës Macron, thotë për “The Economist” se Bosnja ka një problem me xhihadistët dhe se ky vend është një bombë. Por çerdhe e vërtetë evropiane e xhihadistëve është Franca dhe, të themi, edhe Belgjika. Brukseli nuk është vetëm praktikisht, por edhe zyrtarisht, kryeqyteti i Bashkimit Evropian, por edhe kryeqyteti i ISIS-it evropian. Problemi i xhihadistëve në Evropë, natyrisht, nuk do të zgjidhet duke mos hapur negociata për pranimin e Bosnjës. Por nëse do të shkelmonin Francën, Belgjikën, pse jo Hollandën, nga Evropa – një Evropë e tillë a do të ishte shumë më e sigurt, sesa  një sulm terrorist.

Kontrolloni gjithashtu

Deputetja e Turqisë, Seda Gören Bölük e mbështet me gjithë zemër, raportin për anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës

Deputetja e Turqisë, Seda Gören Bölük e mbështet me gjithë zemër, raportin për anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës

Deputetja e Turqisë në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës, Seda Gören Bölük, mbështeti fuqishëm  …