Ankaraja e gatshme për bashkëpunime kulturore me Kosovën

Komuna e Ankarasë ka shprehur gatishmërinë për të bashkëpunuar me Kosovën ne fushat e kulturës, rinisë, sportit e më gjerë, si dhe ka ofruar përkrahje për zhvillimin e komunave të Kosovës.

Në një takim në Ankara që pati zëvendësministri i MKRS-së, Rexhep Hoti me nënkryetarin e kësaj komune, Ali Gökşin u diskutua për mundësitë e lidhjes së bashkëpunimit në fusha konkrete në kulturë, rini, sport, por edhe në fusha tjera të rëndësishme.

Gökşin, pas pritjes që i bëri zëvendësministrit Hoti tha se janë të gatshëm në çdo kohë ta ndihmojnë Kosovën dhe të kontribuojnë në zhvillimin e çdo komune të saj.

Ai u shpreh i interesuar të mësojë më shumë rreth kulturës në Kosovë dhe ofroi gatishmërinë e Ankarasë për të lidhur ura bashkëpunimi.

Ndërkaq,  zëvendësministri Hoti falënderoi Gökşin për pritjen dhe siguroi se Qeveria e Kosovës është shumë e interesuar për të forcuar lidhjet me Ankaranë.

Ai tha se ndër pikat ku do të mund të bashkëpunohej janë trashëgimia kulturore, rinia e sporti por edhe fusha tjera.

Ai shprehi edhe idenë e organizimit të përbashkët të seminareve, konferencave e simpoziumeve të ndryshme.

Hoti dhe Gökşin u pajtuan që në një të ardhmen të afërt, të shihet mundësia e konkretizimit  të hapave bashkëpunues për çështjet të cilat u diskutuan në takim.

Kontrolloni gjithashtu

KRYETARI LATIFI TAKON DREJTORËT E SHKOLLAVE TË KOMUNËS SË RAHOVECIT

Sot, në shoqërimin e Drejtorit të Arsimit dhe stafit të DKA-së, kryetari Latifi takoi drejtorët …