Rrustem Geci

Rrustem Geci: Ullimadhja Çamëri

 

Në  rrënjë  të  ulliri  e kam  lidhur

fjalën, në shpirtin tënd mijëvjeçarë

Çamëri, hape atë zemër të vrarë

merrë frymë, ti tani je dora e Epirit

 

Çamëri, me ty sot janë të dëbuarit tuaj

të pushkatuarit e një kohe të zezë

Çamëri, ti kurrë su nënshtrove

në çdo pëllëmbë toke ke nga një të rënë

 

Ullimadhja Çamëri! tërë botën sot

e njoftuam, s’e me 30 tetor të 2016-tës

Çamërinë e shpallëm shtet. Urime Epir i

Ilirisë! Urime Republikë e Çamërisë!

 

Dodonë, ti je nënae  Shqiptarëve mbi tokë

Betohem në bijat tua hyjnore; Janinë,

Prevezë, Artë, dhe Egjeu vëllai ynë  i ujit

Çamëri e Arvanitë jemi të gjithë pellazg

 

Në rrënjë të ullirit e kam mbjelluar këngën

Çamëri, urime Ushtrinë tënde Çlirimtare

Ajo sot ty të mbron nga ai që ty dje të vrau

Çamëri, lirinë e flamurin e ke në shtëpi

 

Çamëri, ti që e le pikën e gjakut tend:

kopshteve, arave, rrugëve dhe maleve

pika e gjaku tënd rritet kullotave, kreshtave

librave dhe dorëshkrimeve të shkruara

Çamëri, këngë e lindur nëpër beteja

Thuaje; s’e ti je foleja të gjitha perëndive!..

 

Hagë, 30 Tetor, 2016

Republikës së Çamërisë

Çamëri, Shqipe e Arbërit
Je e bimur o shpirt ku je
Shqipëri, është tërë Epiri
Shqipëri, je ti gjithandej…

Shtet më vete ty të bëmë
Republikë, në tërë Epirin
13 mijë vjeç je mosha ime
O flamurja e Pirro Burrit!..

Çamëri, o tokë Shqipërie
ti moj je njëmijë hijeshi
kënga çame s’di të thajë
gjuha gjakun do e mbajë…

Çamëri, o bijë Shqipërie
Je shqipëri e të lashtëve
tri të korra i ke në pemë
tri të vjela në një lëmë!..

Çamëri, o mal me mall
zemrën kurrë s´e kan ndarë
populli ynë është burrë
ty t´kam gjake në flamur!..

Hagë, 30 tetor, 2016

Kontrolloni gjithashtu

Vaxhid Sejdiu: Njerëz dhe fate në „Autorë dhe vepra” të Isuf Bytyçit

Vaxhid Sejdiu: Njerëz dhe fate në „Autorë dhe vepra” të Isuf Bytyçit

Sikurse në librin e parë publicistik, Krahët e shqipes – përpjekje e pengesa, po ashtu …