Fillimi / Lajmet / Artane Rizvanolli: Çmimet e importit të rrymës janë pesëfishuar, prandaj është edhe një gjendje e jashtëzakonshme
Artane Rizvanolli

Artane Rizvanolli: Çmimet e importit të rrymës janë pesëfishuar, prandaj është edhe një gjendje e jashtëzakonshme

Ministrja e Ekonomisë, Artane Rizvanolli ka kërkuar nga qytetarët që të kursejnë energjinë elektrike për ngrohje. Duke  folur në diskutimin “Dekarbonizimi i sektorit të ngrohjes në Kosovë”,  ka shtuar se çmimet e importit të rrymës janë pesëfishuar. Rrjedhimisht është një gjendje e jashtëzakonshme, në të cilën secili prej nesh duhet të bëjë gjithçka që është e mundur brenda kapaciteteve të tij, në mënyrë që kjo krizë ta prek Kosovën”, tha zonja Rizvanolli. “Një pjesë e madhe e familjeve në Kosovë nuk mund ta mbajnë të ngrohur shtëpinë. Është me rëndësi për qytetarët e Kosovës që ta kuptojnë që në Evropë dhe në botë, tani po ndikon edhe në vendin tonë, është duke ndodhur një krizë energjetike. Mos kursimi i energjisë do të thotë rritje e tarifave të saj, ka saktësuar ministra, Rizvanolli.

Kontrolloni gjithashtu

Liderët nga vendet e rajonit dhe zyrtarë të lartë të BE-së , kanë shprehur solidaritetin e tyre me Maqedoninë e Veriut

Janë mësuar disa shkaqet dhe vendi ku nisi në fillim zjarri në autobusin që u përflak më 23 nëntor në Bullgari

Janë mësuar shkaqet dhe vendi ku nisi në fillim zjarri në autobusin që u përflak ...