Behxhet Shala

Behxhet Shala: Mbajtja e një debati parlamentar nuk i kontribuon ndriçimit të vdekjes së Astrit Deharit

Drejtori i Këshillit për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut, Behxhet Shala, ka thënë se mbajtja e një debati parlamentar nuk do t’i kontribuonte ndriçimit të vdekjes së Astrit Deharit. Ai  u ka bërë thirrje palëve t’i ulin tensionet në mënyrë që t’u lejohet organeve të hetuesisë ta zbardhin të vërtetën. Sipas Shalës, në qoftë se nuk ndriçohet rasti nga kjo ekspertizë, atëherë duhet të bëhet një ekspertizë tjetër. “Vdekja e aktivistit të Lëvizjes Vetëvendosje!, Astrit Dehari, është rast tragjik dhe një prej rasteve më të rënda që kanë ndodhur në burgjet e Kosovës që nga përfundimi i luftës. Debati i deritanishëm vetëm sa e acaron situatën. Duhet të mësohemi që hetimet t’i bëjmë pa ndërhyrje. Nuk duhet të paragjykohet, por të pritet rezultati i obduksionit, ka deklaruar Shala.

Kontrolloni gjithashtu

Memli Krasniqi

Memli Krasniqi: Dje ishte një ditë e hidhur për Kosovën, pasi dështoi të anëtarësohet në Këshillin e Evropës

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, ka thënë se sot është një ditë …