Besnik Tahiri: Kosova mbeti jashtë agjendës së Komitetit të Ministrave të Këshillit Evropian

Kryetari i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, ka deklaruar se Kosova nuk mund të hyjë më në Agjendën e Komitetit të Ministrave të Këshillit Evropian. Kjo situatë është një rezultat i presioneve ndërkombëtare dhe kërkesës për formimin e Asociacionit të Komunave me shumicë serbe. Ai shprehu zhgënjimin e tij për kushtëzimin e Kosovës nga Bashkësia Ndërkombëtare, duke e cilësuar atë si një qasje të padrejtë ndaj vendit. Ai theksoi se tani për tani Kosova nuk ka mundësi të hyjë në Agjendën e Komitetit të Ministrave të Këshillit Evropian, duke e përshkruar situatën si të mbyllur, pasi Kosova po përballet me presione të rritura për të përmbushur kushtet e kërkuara për anëtarësimin në organizata ndërkombëtare, mes të cilave dhe Këshillin Evropian. Diskutimet për formimin e Asociacionit të Komunave me shumicë serbe mbeten një çështje kontroverse brenda vendit, me debate të ashpra mes forcave politike dhe ndërkombëtare.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj

Ramush Haradinaj: Mospërfshirja e Kosovës në votimin e Këshillit të Ministrave, një dështim i madh

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka kritikuar ashpër kryeministrim Albin Kurti lidhur me mospërfshirjen e …