Më shumë se 200 mijë njerëz janë evakuuar nga qendrat tregtare, stacionet e trenave dhe universitetet, në Moskë

Bikantov: Çdo vendim që merr Rusia në politikat e jashtme duhet të jetë e përshtatshme për Serbinë

Ministri i Punëve të Jashtme të Rusisë, Alexander Bikantov ka deklaruar se Rusia duhet të jetë e kujdesshme në çdo vendim që e merr në fushën e politikës së jashtme. Ai ka shtuar më tutje se çdo vendim që merr Rusia duhet të jetë e përshtatshme për Serbinë. “Pozicioni i Rusisë për çështjen e Kosovës është i njohur: Ne duam që Beogradi dhe Prishtina të bien dakord mbi një zgjidhje të zbatueshme dhe reciprokisht të pranueshme bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB -së. Ajo duhet të jetë në përputhje me ligjin ndërkombëtar dhe të miratohet nga Këshilli i Sigurimit i OKB –së për të siguruar paqen dhe sigurinë ndërkombëtare. Ne do të pajtohemi vetëm me një vendim që i përshtatet serbëve. Ne synojmë ta ndjekim me vendosmëri këtë politikë në të ardhmen’’ ju ka deklaruar medieve ndërkombëtare Ministri i Punëve të Jashtme të Rusisë, Alexander Bikantov.

Kontrolloni gjithashtu

Përfaqësuesit e Qeverisë, BQK-së dhe të Trustit takohen sot për të diskutuar zbatimin e Ligjit për Rimëkëmbjen

Sot, në Prishtinë pritet të mbahen protesta për lejimin e tërheqjes së një përqindjeje të mjeteve të Trustit pensional

Sot, në orën 12.00 në Prishtinë pritet të mbahen protesta  për lejimin e tërheqjes së …