Bisedimet Kosovë - Serbi

Bisedimet e Kosovës me Serbinë kanë stagnuar procesin e njohjeve të pavarësisë së vendit tonë

Në dy tri vitet e fundit pavarësinë e Kosovës e kanë njohur vetëm pak shtete, të cilat nuk kanë kurrfarë ndikimi në politikat ndërkombëtare, ndërsa gjatë vitit të fundit vendin tonë nuk e ka njohur asnjë shtet i botës. Shkak i stagnimit të procesit të njohjeve janë bisedimet e Kosovës me Serbinë, në Bruksel si dhe krijimi i bindjes se pavarësia e vendit tonë ka qenë e ngutshme dhe e njëanshme. Kosovën nuk e kanë njohur as pesë shtete të Bashkimit Evropian, nuk e njeh misioni i EULEX-it dhe ai i UNMIK-ut, i cili po kërkon të ringjallet prania e këtij ish-misioni duke u mbështetur në kornizat e rezolutës së 1244 KS të OKB-së. Pavarësisht lavd[ratave që zyrtarët tanë bëjnë para medieve dhe para qytetarëve kryerët institucionalë të vendit janë fajtorë kryesorë për ndërprerjen e procesit të njohjes së pavarësisë së Kosovës nga shtetet e botës. Për tetë vjet pavarësi, Kosovën e kanë njohur vetëm 111 shtete, ndërsa prej fillimit të bisedimeve me Serbinë e kanë njohur vetëm 12 shtete.

Kontrolloni gjithashtu

Besnik Tahiri

Besnik Tahiri, konsideron se Qeveria e Kosovës gjyqësorin e konsideron një degë të veten politike

Kryetari  i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, konsideron se Qeveria e Kosovës gjyqësorin e …