Fillimi / Institucionet (faqe 651)

Institucionet

MKRS-ja me strategji për rininë dhe plan të ri të veprimit

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala, ka takuar drejtuesit e Këshillit Qendror të Veprimit Rinor, të udhëhequr nga Vesa Ibrahimi, kryetare, me të cilët bisedoi rreth Planit të Ri të Veprimit dhe Strategjisë për Rini, dy dokumente këto tejet të rëndësishme, të cilat saktësojnë dhe orientojnë politikat e ...

Më shumë...

Ministri Zharku, priti kryetarin e Komunës së Prishtinës

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku, priti sot kryetarin e Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, ku diskutuan rreth investimeve për realizimin e disa projekteve kapitale infrastrukturore në rajonin e Prishtinës. Me këtë rast, ministri Zharku, u zotua për mbështetjen e projekteve të parapara në prag të fillimit të sezonës infrastrukturore. Ata ...

Më shumë...

U subvencionuan me farë misri e plehra artificial 128 fermerë mitrovicas

Komuna e Mitrovicës, përmes Drejtorisë për Bujqësi dhe Zhvillim Rural, ka subvencionuar me farë misri dhe plehra artificial 128 fermerë të komunës. Kontratat me fermerët përfitues i kanë nënshkruar kryetari i komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri dhe drejtori i Drejtorisë për Bujqësi dhe Zhvillim Rural, Nasuf Aliu, në një takim ...

Më shumë...

Administrata komunale në Malishevë shënoi Ditën e Pastërtisë

Organizuar nga Drejtoria Komunale e Shërbimeve Publike dhe të prirë nga kryetari i Komunës së Malishevës, z.Ragip Begaj, punëtorët e administratës komunale në Malishevë, në mënyrë simbolike kanë shënuar 1 Prillin, Ditën e Pastërtisë së Ambientit. Me këtë rast, punëtorët e administratës, kanë hequr mbeturinat në ambientet e hapura në ...

Më shumë...

Marsi, mbyllet edhe me një sukses të nxënësve malishevas

Nxënësit e Komunës së Malishevës, gjatë muajit mars, kanë korrur suksese në garat e diturisë. Gjatë fundjavës së kaluar, janë mbajtur garat e diturisë në lëndën e Kimisë, ku nxënësi Erjon Morina, nga Shkolla Fillore dhe e Mesme e Ulët, “Kajtaz Ramadani” në Kijevë, ka zënë vendin e parë në ...

Më shumë...

Gratë të orientohen drejt sektorit të energjisë

Kompanitë e energjisë duhet të angazhohen për një ndryshim të vërtetë të kulturës në përfshirjen e femrës, dhe kjo është arsyeja pse është aq shumë inkurajuese për të parë kaq shumë femra sot, kështu ka deklaruar Zëvendësministrja e Zhvillimit Ekonomik, Besa Zogaj-Gashi në hapje të punëtorisë për themelimin e mRrethi ...

Më shumë...

U mbajt tryeza e rrumbullakët: Gjendja e sigurisë rrugore në Kosovë dhe sfidat në të ardhmen

Ministria e Infrastrukturës, po vazhdon që të punoj rreth rritjes së sigurisë në komunikacionin rrugor në Kosovë, andaj organizoi tryezën e rrumbullakët të titulluar: ”Gjendja e sigurisë rrugore në Kosovë dhe sfidat e saj në të ardhmen”. Zëvendësministri në Ministrinë e Infrastrukturës, Fehmi Mujota theksoi se përkundër përpjekjeve të mëdha ...

Më shumë...

Takim me Kryeshefin Ekzekutiv të KMDK-së, Abdullah Haxhiu

Kryetari i komunës së Kastriotit Xhafer Gashi së bashku me drejtorin e Drejtorisë së Ambientit Arben Berisha, takuan Kryeshefin Ekzekutiv të KMDK-së, Abdullah Haxhiu. Në këtë takim u diskutua për gjendjen e deponisë së mbeturinave dhe mundësinë e trajtimit më të mirë të saj. Kryetari Gashi ngriti edhe shqetësimin e ...

Më shumë...

U mbajt mbledhja e 30-të e KK të Mitrovicës

Nën drejtimin e kryesuesit, Bislim Imeri  dhe në prani të kryetarit të Komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri  e  bashkëpunëtorëve të tij, është mbajtur mbledhja e 30-të e rregullt e Kuvendit të Komunës, në të cilën u shqyrtuan disa pika të rendit të ditës, që më parë kishin qenë temë diskutimi ...

Më shumë...

Vazhdon hapja edhe e 15 puseve në shkolla dhe fshatra të Mitrovicës

Kryetari i komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, priti në një takim përfaqësuesit e organizatës joqeveritare nga Katari “Qatar Charity”, me të cilët bisedoi për vazhdimin e kontratës për hapjen e puseve në disa institucione dhe fshatra të komunës. Komuna e Mitrovicës dhe“Qatar Charity”, kishin nënshkruar më 19.10.2015 një marrëveshje për ...

Më shumë...

Përkujtohen 106 të vrarët në Pastaselë

Masakra e fshatit Pastaselë të Komunës së Rahovecit është  një nga masakrat më te tmerrshme që kanë bërë forcat kriminale serbe gjatë luftës së Kosovës të vitit 1999. Në këtë masakër janë vrarë  dhe  masakruar 106 persona nga fshati Pastaselë dhe fshatrat tjera për rreth. Edhe sot e kësaj dite ...

Më shumë...

Kryetari Bashota takoi drejtorët e shkollave të Komunës së Klinës

Drejtoria  Arsimore e komunës së Klinës, sipas kërkesës së Kryetarit  z. Sokol Bashota, ka mbajtur takim pune me të gjithë drejtorët e institucioneve edukativo-arsimore të Komunës së Klinës, për të analizuar gjendjen e përgjithshme në nivelet e arsimit të kësaj komune dhe për të debatuar haptazi për mënyrat dhe strategjitë ...

Më shumë...

Mendimi pozitiv dhe ndikimi i tij në jetën tonë në rrugën drejt suksesit

Kuvendi i të rinjve të Klinës  në bashkëpunim me Drejtorinë për Kulturë, Rini dhe Sport kanë organizuar një ligjëratë nga publicisti, shkrimtari ynë i njohur dhe themeluesi i Qendrës së Mendimit Pozitiv, Daut  Demaku. Njeriu i përhapjes së kësaj fryme të re shkencore në Kosovë, gjatë kësaj ligjërate,  ka treguar ...

Më shumë...

Kuvendi i Komunës së Ferizajt mori një sërë vendimesh

Kuvendi Komunal i Ferizajt ka mbajtur seancën e rregullt, në të cilën ka shqyrtuar disa çështje me interes, ndër tjerash edhe propozimin për ndarjen e një parcele për varreza në afërsi të varrezave të qytetit, meqë deri më tani nuk është funksionalizuar hapësira e caktuar për varreza në fshatin Balaj, ...

Më shumë...

U mbajt takimi për koordinim lokal të sigurisë në Suharekë

Nënkryetari i komunës së Suharekës z. Rexhep Kuçi, kryesues i takimit për koordinim lokal të sigurisë, duke bërë të ditur ngjarjet që kanë ndodhur gjatë  javës që lamë pas, ka njoftuar  për takimin që ka mbajtur me zyrtarin e OSBE-së zyra në Prizren, ku ka biseduar lidhur me mundësinë e ...

Më shumë...

U Mbajt Mbledhja e Kuvendit Komunal të Skenderajt

  Në mbledhjen e kuvendit të komunës së Skenderajt u morën këto vendime: Raporti Financiar i Realizimit të Buxhetit Komunal Janar-Dhjetor Propozim -Vendim për hartimin e Planit Rregullues të Hollësishëm dhe Propozim-Vendim për dhënien në shfrytëzim afatshkurtër të pronës Komunale me sipërfaqe prej 30m2 për mirëmbajtjen e parkut ” Shaban ...

Më shumë...