Serwer - Grenell: Nuk ka mundësi që prokurori të mos kishte ‘lejen tënde’ për shkak se ai është i caktuar nga Trump

Daniel Serwer: Amerika luan një rol më të madh kur bëhet fjalë për Forcat e Armatosura të Kosovës

Analisti i mirënjohur amerikan, Daniel Serwer, studiues në Qendrën për Marrëdhënie Transatlantike në Universitetin “Johns Hopkins” në një intervistë për Deutsche Welle ka thënë se UNMIK-u nuk paraqet problem dhe nuk është në gjendje të bllokojë asgjë, por sipas tij, pengesë e vetme është mosnjohja e Kosovës nga pesë vendet e Bashkimit Evropian. Serwer thekson Amerika do që Kosova të përgatitet për t’u futur në BE, ndërsa duke folur për FSK-së, ai thekson se Amerika luan një rol më të madh kur bëhet fjalë për Forcat e Armatosura të Kosovës. Amerika dhe pjesa më e madhe e evropianëve dhe më shumë se njëqind shtete të tjera kanë marrë vendimin për statusin përfundimtar. Sipas mendimit tim, pengesa e vetme është mosnjohja e Kosovës nga pesë vende anëtare të BE-së dhe vetoja e Rusisë në Këshillin e Sigurimit.

 

Kontrolloni gjithashtu

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë urdhëroi shtetin e Izraelin që menjëherë të ndalë krimet në jug të Gazës

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë urdhëroi shtetin e Izraelin që menjëherë të ndalë ofensivën e tij …