Daniel Serwer

Daniel Serwer: Kërcënimi i përshkallëzimit të mëtejshëm në Kosovë vjen pothuajse 100 për qind nga Serbia

Profesori i Universitetit Johns Hopkins Daniel Serwer thotë se zhvillimet në Këshillin e Sigurimit të OKB -së, gjatë debatit për Kosovën, kanë qenë mjaft dramatike. Ka pak besim dhe pak respekt mes dy palëve dhe se akuzat e rreme të ministrit të jashtëm serb Nikola Selakoviç ishin të ekzagjeruara.  Zonja Osmani vazhdimisht këmbëngul që Serbia të marrë përgjegjësinë për dëmin që ka bërë gjatë sundimit të Millosheviqit. Duket se ka një ndryshim të madh në qeverinë e Kurtit – ata tani nuk janë të gatshëm të heshtin për atë që Serbia ka bërë në të kaluarën ose ta injorojnë atë. Përkundrazi, ata duan të dëgjojnë një falje për të, dhe ata nuk e kanë dëgjuar ende “. Serwer thotë se “kërcënimi i përshkallëzimit të mëtejshëm në Kosovë vjen pothuajse 100 për qind nga Serbia, sepse Kosova nuk ka një ushtri të vërtetë, edhe nëse ka një ushtri, ajo nuk është një ushtri që mund të luftojë ushtrinë serbe”.

Kontrolloni gjithashtu

Deputeti i PDK-së, Elmi Reçica në krye të një delegacioni ka zhvilluar një vizitë zyrtare në Kuvendin e Republikës së Shqipërisë

Deputeti i PDK-së dhe anëtar i Komisionit Parlamentar për Integrim Evropian,  Elmi Reçica së bashku …