vipa
driloni com
Fillimi / Opinione / Dashamir Alliu: Deklaratë -Kerkese drejtuar Qeverisë Shqiptare, Qeverisë Greke
Dashamir Alliu

Dashamir Alliu: Deklaratë -Kerkese drejtuar Qeverisë Shqiptare, Qeverisë Greke

Deklaratë,  Kërkesë informuese sensibilizuse   për mediat në Gazetat e  shkruara elektronike televizive,   gjithashtu “Drejtuar  Qeverisë sonë shqiptare, dhe qeverisë Greke, Ministrisë sonë të Jashtëm, Ministrisë  së jashtëm Greke, Ministrisë sonë të Mbrojtjes, Ministrisë së Brendshme,   komisariateve të policisë në jug të vendit dhe të Shqipërisë sonë juglindore.

Qeveritë greke me miratimin aprovimin  e qeverisë sonë shqiptare “Nga pseudo-bisedimet-marrëveshjet  në dëm të interesave tona kombëtare, që i mbajtën në Kretë dhe tashmë  së fundi në Korçë.

Po hulumtojnë   eksplorojnë gërmojnë  zhvarrosin – të rënët e tyre, të rënë  gjatë luftës së Dytë Botërore  kundër pushtimit Italo-Fashist konkretisht në jugun e Shqipërisë sonë londineze, dhe që pasi ti zhvarrosin paketojnë konservojnë nëpër arkivole   ”Qeveria Greke”  ëndërrojnë  imagjinojnë pretendojnë të  ndërtojnë  betonojnë bunkerizojnë ngrënë vend-varreza Memorialë dedikuar dëshmorëve të Vorio-Epirit në Shqipërinë tonë të jugut, në Shqipërinë juglindore dhe të mesme tashmë.

Deklarata – kërkesa jonë protestuese sensibilizuse ”Drejtuar të dyve qeverive, asaj Greke dhe qeverisë sonë Shqiptare është  kundër pretendimeve imagjinatave  skizofrenike helemistike  të qeverive Greke, dhe aprovimin miratimin  nga Qeveria jonë, konkretisht Ministria e Punëve të Jashtme,  për  vazhdimin e telenovelës, ndërtimin rindërtimin  e vend-varrezave Memorialëve në  Jugun tonë dedikuar pseudo-dëshmorëve të rënë për kauzën e ”Vorio-Epirit gjatë luftës Italo-Greke”.

Këto si më poshtë  janë kërkesat tona  drejtuar Qeverisë sonë ”Shqiptare dhe Qeverisë Greke”

“PËRMBAJTJA E DEKLARATËS – KËRKESËS SONË  ËSHTË KJO SI MË POSHTË”

Ne si përfaqësues të këtyre shoqatave Patriotike – Atdhetare,  artikuluar përpilues nënshkrues firmëtarë  të kësaj ”Deklaratë – Kërkese” dhe në tërësinë tonë gjeografike etnike  si ”Komb Shqiptarë” do ju jemi falënderues mirënjohës  sa të jetë jeta mbi tokë,  do i  respektojmë nderojmë   kontributin e të rënëve ushtarëve  Grek në  jugun e Shqipërisë sonë Londineze kundër pushtuesve okupatorëve Italo-Fashistë të Shqipërisë dhe Greqisë.

Lavdi i paharruar, i përjetshëm qoftë  kujtimi nderimi i të rënëve grekë “nga ne si komb shqiptarë” në Shqipërinë tonë londineze” gjatë luftës së Dytë Botërore”  kundër pushtuesve Italo -Fashist.

Patjetër, gjithsesi inkurajojmë mbështesim ”parezerva dilema hamendësime dyshimet, më marrëveshjet e tyre për të zgjidhur problemet-mosmarrëveshjet  e së kaluarës në mes të dy kombeve tona.

Të dyja Qeveritë si kjo e jona shqiptare, dhe ajo greke të bashkëpunojnë pa rezerva pengesa burokratike  paragjykime, të  hulumtojnë  identifikojnë  pikërisht këto vende territore  ku kanë rënë dhe janë varrosur këta të rënë grekë në Shqipërinë tonë  gjatë pushtimit ”Italo-Fashist  që përjetuam ne si komb shqiptarë dhe kombi shteti Grek” koha përjudha e kërkimeve eksplorimeve gërmimeve  zhvarrimeve të jetë e pakufizuar limituar deri në gjetjen e të gjithëve këtyre të rënëve grekë në Shqipërinë tonë të pretenduar dokumentuare  nga qeveritë Greke.

Por ne si përfaqësues udhëheqës të këtyre ”Organizatave  Shoqatave  Patriotike – Atdhetare”  që po protestojmë-demonstrojmë sot” dhe që po ju drejtohemi me këtë ”Deklaratë – Kërkesë” ju informojmë vëmë në dijeni  konkretisht Qeverinë tonë shqiptare,  dhe Qeverinë Greke, konkretisht Ministrinë tonë të jashtme dhe atë Greke.

Se këta të zhvarrosur identifikuar të rënë grek në Shqipërinë tonë  të jugut  gjatë pushtimit  Italo -Fashist të Shqipërisë sonë londineze. Se do ti nderojmë  respektojmë-përcjellim me ceremoni nderuese ushtarake dhe civile si shenjë respekti falënderimi.

Eshtrat skeletet  arkivolet e tyre deri në pikat kufitare me shtetin grek ”identik siç i kanë identifikuar zhvarrosur konservuar nëpër arkivole  tërhequr ushtarët të rënët e tyre  në Shqipërinë tonë  edhe Austriakët Italianët, Gjermanët, Serbët, pavarësisht faktit nëse kanë ardhur si pushtues apo çlirimtarë në trojet tona këta ishin  pushtues apo çlirimtarë, do t’i  përcjellim me nderimet respektin më të madh për kontributin e tyre vetëmohues  që dhanë  edhe me jetën e tyre kundër pushtimit Italo-Fashist të Shqipërisë sonë londineze,  dhe shtetit kombit të tyre helen  Greqisë  gjatë luftës së Dytë Botërore.

Por ju informojmë vëmë në dijeni përfaqësuesit të dy qeverive Shqiptare dhe Greke se  jemi kategorik të prerë të vendosur,  që vend-varreza memorial  përmendore shtatore pllaka përkujtimore dedikuar këtyre të rënëve Grekë, nuk do lejojmë në asnjë mënyrë çmim të ndërtohen bunkerizohen  pikërisht  në shtetin kombin tonë, kjo është definitive e prerë nuk do të ketë as një lloj tolerimi kompromisi.

Për faktin argumentin e thjeshtë shumë kuptim-plotë, sepse ne si komb shqiptarë  pikërisht në jugun tonë të shenjtë, kemi vend-varrezat memorialët lapidarë muze që i kemi ndërtuar për të përkujtuar nderuar kontributin  e  patriotëve atdhetarëve partizanëve tanë shqiptarë që ranë  dëshmorë kundër pushtueseve Italo-Fashist dhe pushtueseve Nazisto-Gjerman, por edhe   kundër pushtuesve okupatorëve  pikërisht edhe kundrejt  jush si fqinjë grabitqarë ”Serb dhe Grek ”në këtë hapësirë territor të atdheut kombit tonë.

Të gjitha Qeveritë Greke  në këto vitet e pas-90-tave  këto vend-varreza memorialë për t’i ndërtuar në jugun tonë për të rënët e tyre  gjatë luftës Italo-Greke, i kërkojnë arsyetohen se ata në Shqipërinë tonë të jugut nuk erdhën si pushtues por si çlirimtarë, por ne si komb shqiptarë ”kur ishim të pushtuar nga Italia-Fashiste” nuk i ftuam kërkuam ju lutëm përgjëruam  për ndihmë këta pseudo-çlirimtarë grek  të rënë në jugun tonë.

Por ne si përfaqësues të këtyre shoqatave Atdhetare Patriotike që po ju drejtohemi me këtë Deklaratë Kërkesë, ju informojmë se të gjithë pushtuesit okupatorët  që na kanë pushtuar ripushtuar në deceniet dekadat e kaluara, kështu na identifikoheshin prezantoheshin kurë pushtonin grabisnin na vrisnin në shtëpitë vatrat tone, edhe ish  pushtuesit e perandorisë osmane të trojeve tona kombëtare  por edhe pushtuesit Serb dhe Grekë  në luftën e Parë Botërore kurë pushtuan vranë dogjën na shpërngulën nga trojet tona, na identifikofshin si shpëtimtarë çlirimtarë të kombit shqiptarë, por edhe pushtuesit Italo-Fashist në luftën e Dytë Botërore kështu na deklaroheshin se nuk kishin ardhur si pushtues, por si çlirimtarë, për të na arsimuar emancipuar  zhvilluar ekonomikisht.

Nëse qeveritarët tanë shqiptarë jua lejon miratojn aprovojne  ndertimin e  këtyre vend-varrezave memorialëve Qeverive Greke në jugun tonë  dedikuar pseudo çlirimtarëve të tyre Helenë, pse ish pushtuesve të kombit shqiptarë ”çlirimtarëve” Osmanllij-Serb-Italian-Gjerman, mos t’ja lejojmë mundësojnë tolerojme  që edhe  këta ish pushtuesve ”çlirimtarëve qe si te tille na jane identifikuare kure na kane pushtuare ” që lanë jetën kockat skeletet e tyre në luftëra beteja  me ne si komb shqiptarë që edhe ata  shtetet qeveritë e tyre të investojnë ndërtojnë vend-varreza Memorialë  ane kënd Shqipërisë sonë.

Nëse ne jemi tolerant kavaljere  me pseudo çlirimtarët pushtuesit grek të rënë  në Shqipërinë tonë, identik tolerant duhet të jemi me të gjithë ish  pushtuesit masakruesit vrasësit genocidistët e kombit tonë shqiptarë sepse pushtuesi okupatori ngelet pushtues okupatorë, nuk ka pushtues të keq dhe pushtues të mirë.

Sepse kërkesat e qeverive Greke nëse implementohen bëhen realitet për ndërtimin bunkerizimin e vendit me këto vend-varreza memorialë dedikuar dëshmorëve te Vorio-Epirit do të ishte identik e barabartë-paralelizume-sikurse qeveritë Serbe (ne bisedimet që po i mbajnë ne Bruksel me Qeveritaret e Kosovës) të kërkonin në këto marrëveshje bisedime që edhe në Kosovë ne të gjitha vendet e territorit të Kosovës ku janë zhvilluar beteja luftime të ish UÇK-së kundër policisë ushtrisë serbe të cilët janë vrarë nga ish UÇK-ja apo bombardimet e NATO-s, konkretisht ne betejën e koshares, pashtrikut dhe anë e kënd Kosovës.

Qeveritaret kosovarë në këto kërkesa të qeverive Serbe ti miratonin aprovonin ndërtimin memorialët lapidaret për ish sigurimsat e UDB-së policet ushtarakët gjeneralët mercenarët ruse Greko-Romun që luftuan kundër ish UÇK-së dhe lanë jetën kockat skeletet e tyre ane kënd Kosovës nga armët e luftëtarëve të ish tri UÇK-ve!

Nuk mund të ketë ”dhe ju sigurojmë se as që do të ketë për këtë ju sigurojmë jua heqim dyshimet iluzionet ëndrrat  që mund ti keni  ”edhe vend-varreza pseudo-memorialë në këtë  hapësirë të territorit tonë kombëtarë edhe për pseudo-dëshmorë pseudo-çlirimtarë,  të territorit tonë kombëtarë që ju përkasin  si të rënë për nga kombësia jo kombit tonë shqiptarë, por fuqive tanë grabitqarë konkretisht për rastin në fjalë kombit Grek, të cilët  me këto imagjinata përralla fushë- beteja pseudo-luftime  të pa-ndodhura  pseudo-dëshmorë të rënë vend-varreza memorialë  që ëndërrojnë ti ndërtojnë në jugun tonë të shenjtë,  kanë pikësynime  shkomtarizuse, helenizuse provokuse, ekspansioniste,  gllabëruese, pushtuese kundrejt  territorit tonë kombëtarë, ”Sipas Megali-Idhesë Helenistike”

(Anëtar të shoqatave-organizatave terroriste Greko-Shoveniste të sponsorizuara nga Kisha Pseudo-Ortodokse greke-sillogjeve Vorio-Epirote, ne një  nga pelegrinazhet e përvitshme që i mbajnë në këto vend-varreza, memorialet që i kanë ndërtuar tashme në jug të vendit në Shqipëri)

Por ju informojmë sugjerojmë se edhe  për sa i përket me disa vend-varreza memorialë  që  janë ndërtuar tashmë ”në këto vitet e pas 90-tave në Shqipërinë tonë londineze”  kryesisht në jug të vendit nga qeveritë greke nëpërmjet Qirje Anastas Janullatosit”, kërkesa jonë drejtuar  të dy qeverive është.

Që gradualisht të fillojnë sa më parë zhvarrimin nga këto vend-varreza ku i kanë varrosur ngritur Memoriale, që  këta të rënë grek varrosur në Shqipërinë tonë të jugut  gjatë luftës Italo-Greke, dhe që i kanë rivarrosur në këto vitet e pas-90-tave  ku këta të rënë grek dhe pushtuesit okupatorët italian, ndërsa territoret qytetet fshatrat  tona shtëpitë tona na i kthyen në shesh beteja shtëpitë tona gërmadha.

Pra në këtë Deklaratë – Kërkesën tonë ju kërkojmë që  t’i zhvarrosin  bartin transportojnë kockat skeletet e tyre në shtetin e juaj  Grek-Helen ”dhe ti rivarrosni ne vend-varreza t’ju ngrini  memorialë pllaka përkujtimorë muze të emërtoni rrugë sheshe me emrat e këtyre të rënëve Grek ”JO” në territoret  tona kombëtarë, jo në Epirin e  jugut tonë të Shqipërisë londineze që e mbani të pushtuar okupuar padrejtësisht-përkohësisht, ”por  që këta të rënë Grek të prehen të qetë përjetësisht në atdheun e tyre  Helen  duhet ti Varrosni  pas Maleve të Pindit, sepse ne si komb shqiptarë  me kombin shtetin grek pikërisht në Malet e Pindit jemi kufitarë dhe kufizojmë me ju si Helenë” kjo kërkesë e jona është  jo ironike-satirike , por realiste dhe duhet ta implementoni sa më parë  sepse është  për të mirën  e të dy kombeve tona.

Sepse, ju informojmë të nderuar Qeveritarë Grek, se ashtu sikurse Kosova që luftoj u çlirua nga pushtimi një shekullorë Serb dhe sot është  shteti i dytë shqiptarë i pavarur në Ballkan, së shpejti edhe Epiri  Jugorë  shqiptarë  si pjesë përbërëse e pandarë  të cilit është krahina e  Çamërisë, do i kthehen  përsëri kombit shqiptarë

Dhe nëse këta të rënë dëshmorë të kombit Grek do ti varrosni-rivarrosni  në këto territore tona shqiptare që i mbani të pushtuara për momentin, kur në t’i  çlirojmë rimarrim këto territore tona, do t’ju duhet përsëri ti zhvarrosni të rënët tuaj nga territoret tona kombëtare shqiptare që i mbani të pushtuara okupuara përkohësisht.

Kjo kërkesë sugjerimi yni është për të mirën tuaj, në mënyrë që familjarët e këtyre të rënëve Grek t’i nderojnë përkujtojnë të afërmit e tyre  kurë ata të dëshirojnë,  dhe nuk  kanë arsye që të udhëtojnë shpenzojnë financiarisht për të nderuar kujtimin  kontributin e tyre për kombin  shtetin helene  në Shqipërinë tonë londineze.

Sepse,  edhe për ata  ”si familjarë të këtyre të rënëve  në jugun tonë  kundër pushtueseve Italo- Fashist, është i lodhshëm rraskapitës  i gjithë ky udhëtim pelegrinazh i përvitshëm, kurse për ne si komb shqiptarë këto pelegrinazhet telenovela të  tyre janë të mërzitshëm provokatorë dhe na shqetësojnë  provokojnë në shtetin – kombin tonë, sepse fundja fundit ata e dhanë jetën e tyre për të mbrojtur shtetin kombin grek  dhe trupat e tyre duhet të prehen në shtetin kombin e tyre Helen.

Por, shtetin kombin e tyre Helen nga pushtimi Italo-Fashist këta të rënë dëshmorë në jugun tonë, mund ta kishin mbrojtur të ishin barrigatuar vetë-flijuar”  dhënë shpirtin jetën kockat skeletet  e tyre  edhe brenda vijës kufitare shtetërore të shtetit grek dhe ne shqiptaret  gjatë luftës së Dytë Botërore, shumë më mirë dhe më të nderuar” e padyshimtë  do ishte rënia kauza ideali  patriotizmi atdhedashuria helenistike e  atyre dëshmorëve  për mbrojtjen e kombit territorit të tyre grek” do ishin edhe më të respektuar admiruar  këta  të rënë do kishte qenë sikur të kishin dhënë  jetën e tyre pikërisht në mbrojtje të kufijve të tyre veriorë që i kishin me ne si komb shqiptarë kurë  edhe ne si komb shqiptarë ishim të pushtuar nga pushtuesit Italo-Fashist.

Gjithashtu, ju vëmë në dijeni  se nëse këto kërkesa tona legjitime nuk do i merrni parasysh të dyja si ”Qeveri Shqiptare dhe ajo Greke”, por do të na injoroni” siç kanë bërë vepruar edhe në të kaluarën”  dhe do të  vazhdoni të luani  si gurë  bilardoje topa futbolli  me kockat skeletet e kujtimin respektin nderimin e  këtyre të rënëve, dhe do vazhdoni të ndërtoni vend-varreza memorialë për këta të rënë grek në  Shqipërinë tonë jugore  dhe tashmë juglindore dhe të mesme. Si përfundim, ne si përfaqësues të këtyre  organizatave shoqatave” që po ju drejtohemi me këtë Deklaratë-Kërkesë” ‘ju informojmë vëmë në dijeni ju tërheqim vërejtjen sa s’është bërë vonë  edhe për ju edhe për ne” se  do na detyroni impononi pa na lënë rrugëzgjidhje alternativë tjetër që  jashtë dëshirës vullnetit formimit intelektit humanitetit ndërgjegjes tonë njerëzorë kombëtarë shqiptarë, që të bëhemi mur i gjallë njerëzor barrigadus-betonus-protestues-demonstrues.

Dhe vetëm mbi trupat e tanë të vdekur do mund  të kaloni ti  ndërtoni ”Mbi-ndërtoni” ngrini këto vend-varreza memorialë” që po ja dedikoni  dëshmorëve imagjinarë të Vorio-Epirti në tokën atdheun tonë ” që si të tillë kanë qenë dhe vazhdojnë të jenë shkomtarizuse-kancerogjen shkatërrimtarë-helenizuse poshtërues-provakatore  për ne si komb shqiptarë.

Ne të nderuar qeveritarë tanë shqiptarë, dhe ju qeveritarë shovinistë Grekë,  ju rifreskojmë memorien  e juaj kancerogjene shqipfolëse-helenistike.

Se  kemi pasur dhe vazhdojmë të kemi heronjtë dëshmorët tanë  të rënë në këto troje në të gjitha etapat luftërat betejat historike ku këto territore tona pushtues të ndryshëm na  kanë masakruar çnderuar torturuar vrarë djegur shpërngulur  por edhe na kanë pas-pushtuar  përkohësisht këto territore tona kombëtare.

Dhe nuk do të lejojmë me çfarëdo çmimi-fature çmimi  një gjëmë batërdi poshtërsi shkomtarizim  tradhti  helenizim të Shqipërisë sonë,  ne nuk do ta lejojmë më  të njëjtën telenovela simfoni  helenizuse  që të vazhdojë në jugun tonë të shenjtë .

Në qoftë se ju  si qeveritarë grekë  në këto vitet e pas 90-tave  keni blerë korruptuar shkomtarizuar-shantazhuar  të gjithë qeveritarët tanë shqipfolsa  që na kanë qeverisur me hir dhe pahir  me mbështetjen investimin e juaj ”materiale financiare politike” dhe  këta maskarenj gjakprishur të shkomtarizuarë shqipfolsa si falënderim kundrejt jush për mbështetjen përkrahjen që  ju u  keni dhënë, kanë punuar dhe  vazhdojnë duke punuar kundër interesave tona kombëtare ekonomike zhvillimore shqiptare  ju qeveritarë grek mund të keni blerë korruptuar rekrutuare shantazhuarë  kastën qeverisëse kriminale pseudo-shqiptare shqipfolse ”por jo kombin shqiptarë  dhe bijtë dhe bijat e tij në tërësinë e tij gjeografike etnike”.

Ne ju rikujtojmë ”RIFRESKOJMË MEMORJEN-HELENISTIKE” se kombi shqiptarë në të gjitha etapat e historisë” ka pasur bij dhe bija që i kanë dalur zot dhe do ti dalin zot-flamurtarë pijetarë  ta mbrojnë  edhe në këto momente, për të kundërshtuar dhe mos-lejuar betonizimin  shkomtarizimin helenizimin  e jugut tonë të shenjte me vend-varreza pseudo-memorialë dedikuar pushtuesve okupatorëve grek që kanë pretendime grabitqare pushtues për këtë territor të kombit shqiptarë .

”Me respekt nga kryetarët përfaqësuesit  e këtyre ”Shoqatave Organizatave Patriotike Atdhetare- Kulturore  Mjedisore” nga mbarë kombi ynë shqiptarë.

Deklaratë-Kërkesa jonë  do të   firmosen vulosen me Vulat e shoqatave ”Patriotike-Atdhetare, konkretisht  të shoqatave organizatave të  dala nga Lufta Antifashiste Nacional Çlirimtare konkretisht të  familjeve të dëshmorëve, invalidëve  veteranëve të LANSHIT – por  edhe   të UCK-ve.  ”Por  edhe si kryetarë  përfaqësues të shoqatave” Patriotike-Atdhetare-Kulturore Mjedisore ” që organizojmë protestën demonstratën konkretisht”drejtuar Komisariatit të Policisë në jugë të vendit  të komisariateve të juglindjes së vendit  të Tepelenës -Komisariateve të policisë në Gjirokastër, Përmetit, Delvinës, Këlcyrës,  Sarandës, Himarës, Korçës, Ersekës, Bilishtit, Devollit, Skraparit, Pogradecit etj., ku  qeveritë Greke ëndrojnë  imagjinojnë të ndërtojnë Vend-varreza Memorialë dedikuar pseudo-të rënëve  Grekë në Shqipërinë tonë kinse  kundër pushtuesve Italo-Fashist.

1)      Shoqatat e  Dëshmorëve-Invalidëve-Veteranëve të dala nga lufta Anti-Fashiste, Nacional Çlirimtare LANSHI”;

2)      “Shoqata  Atdhetare Patriotike Vullnetari i Lirisë” e  Dëshmorëve-Invalidëve-Veteranëve” me nëndegë” e simotrave nga Kosova Prishtina”- me  seli në Tiranë” të dala  themeluara  nga ne shqiptarët vullnetarë londinezë  nga të tria ish UCK-të;

3)      “Shoqata e Ushtarakëve rezervistëve të liruar në pension”;

4)      Shoqata e familjarëve të policëve ushtarakëve shqiptarë të rënë dëshmorë në krye të detyrës kundër krimit, dhe mbrojtjes së interesave  tona kombëtare dhe paqeruajtës në kuadër të NATO-s;

5)      “Shoqata Atdhetare Foleja Kombëtare me kryetare të sajë të nderuarën  Elida-Jorgonin;

6)      “Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar”;

7)      “Forumi Djemtë e Gjirokastrës”;

8)      Shoqata Patriotike Atdhetare Çamëria;

9)      “Klubi i Patriotëve të rij Gjirokastër”;

10)  “Të  Organizata Kundër Helenizimit Sllavizmit të Shqipërisë”.

11)  “Të Shoqata Patriotike Atdhetare Labëria”;

12)  “TëAleanca Kuq e Zi”;

13)   “Të Shoqata e  Familjarëve tê afërmeve  e ushtarakëve  oficerit ushtareve të vrarë (nga shërbimet sekrete greke asfalija  ushtarak polic Grek të kamufluar në deklarimet komunikatat e tyre si pjesëtarë të organizatave sillogjëve”Vorio-Epirote” për çlirimin e Vorio-Epirit. Vrasje të cilat i kryen në brendësi të jugut të Shqipërisë sonë londineze! Konkretisht në reparti stërvitorë   ushtarak në fshatin peshkopit të Gjirokastrës”;

14)  “Të Shoqata e familjarëve e emigrantëve të torturuar keqtrajtuar vrarë në këto vitet e pas 90-tave!-nga ushtria, Policia greke në kufi dhe në stacionet policore burgjet e shtetit Grek”;

15)  “Të Shoqata e familjarëve të oficerëve ushtareve shqiptarë të rënë dëshmorë në provokacionet luftimet 1949-tës të zhvilluara në kufijtë juglindorë (Ku shteti grek me ushtrinë aviacionin e sajë bombardojë sulmojë në pabesi këto reparte ushtarake kufitare dhe popullsinë civile fshatare të këtyre fshatrave kufitarë!) pikërisht në pikat doganore kufitare me shtetin Grek në fshatrat repartet ushtarake kufitarë Kapshticë, Mirasë, Fitore ish-Vishegrad etj. Që janë nën juridiksion të Qytezës Bashkësisë së Bilishtit. Por bombarduan dhe  ka pasurë luftime në 1949-tën në të gjithë kufijt jugorë -juglindorë me shtetin Grek provokime luftime nga shteti shovinist grek të cilat kishin si qëllim pushtimin aneksimin e jugut tonë të cilin na e identifikojn si Vorio Epiri Grek!

16)  “Të Shoqata e familjarëve të ish-mësuesve patriotëve atdhetarëve priftërinjve klerikve ortodoksë shqiptarë të eliminuare vrarë ekzekutuar masakruar helmuar ndër vite dekadat e kaluara  nga shërbimet sekrete greke (Asfalia) dhe kisha e tyre pseudo-ortodokse genocidiste kundër kombit shqiptarë”;

17)  “Të Shoqata e familjarëve të masakruara djegura shpërngulura nga shtëpitë vatrat e tyre nga andartët kriminelët grek në 1913-14-tën  kurë shteti shovinist grek me ushtrinë e sajë të rregullt genoxidiste pseudo-kishën e sajë pseudo-ortodokse pasi kreu genocid spastrim etnik nga elementi shqiptare shpallën Autonominë e Vorio-Epirit me kryetarë Qeverie kriminelin e identifikuare si Zografoj”;

18)  “Të Shoqata kulturore patriotike atdhetare Mallakastra”;

19)  “Të Shoqata patriotike atdhetare Lunxhërija Gjirokastër”;

20)  “Shoqata Patriotike Atdhetare e Lumës-Kukës”;

21)  “Shoqata Kulturore Patriotike Atdhetare, Oda Dibrane”;

22)  “Shoqata  Atdhetare e Mirditës”;

23)  “Të Shoqata Atdhetare  Përmeti”;

24)  “Të Shoqata Atdhetare  Gramozi Ersekë”;

25)  “Të Shoqata Atdhetare Devolli”;

26)  “Të Shoqata Atdhetare Vatra Korçë:

27)  “Të Shoqata Atdhetare kulturore Pogradeci”;

28)  “Të Shoqata Atdhetare Zyber Alliu  ish- komuna -Hotolisht Rrethi Qyteti Librazhd”;

29)  “Të Ikona e Ortodoksisë-Autoqefalis-Shqiptare  pas Noliane At Nikoll Marku si krye klerik patriot atdhetar i pakompromis, si përfaqësues  i Kishës Ortodokse Autoqefale  kombëtare  (Lagja Kala Elbasan), e  pavarur e pa komanduar e pa nënshtruar e privatizuar nga kisha greke Anastasjane Genocidiste”:

Shkruar artikuluar nga: Dashamir Alliu ish vullnetarë në ish UÇK-ë gjithashtu kryetar i Shoqatës Atdhetare “Zyber Alliu” ish – Komuna Hotolisht Rrethi Qyteti Librazhd.

Por edhe  nga kryetarët e këtyre shoqatave “Atdhetare-Patriotike-Kulturore-Mjedisore

te lartcekura në këtë Deklaratë-Kërkesë”.

Që si e tillë ”Deklaratë-Kërkesë” në përmbajtje të sajë, do i dorëzohet nga disa përfaqësues të këtyre organizatave-shoqatave! Qeverisë sonë shqiptare Ministrisë së Jashtme, Gjykatës Kushtetuese” dhe institucioneve të tjera ligj-zbatues kushtetues të shtetit tonë shqiptare.

Po ashtu, e njëjta ”Deklaratë-Kërkesë” do i dorëzohet edhe Qeverisë Greke Ministrisë së sajë të jashtme, nëpërmjet Ambasadës Greke të vendosur në Tiranë.

Por edhe Ambasadës së SHBA-ve dhe Bashkimit Evropian të akredituara në Tiranë.

Kontrolloni gjithashtu

Mr. Lulzim A. Beqiri

Lulzim Beqiri: Letër publike Kryeministrit të Republikës së Kosovës

Ju flet Kosova e lirë, ju flet Kosova e lirë, sot në malet e Berishës ...