Sali Berisha

Departamenti Amerikan i Shtetit, i përgjigjet kongresmenit, Lee Zeldin, për shpalljen “non-grata” të Sali Berishës

Pas letrës që Kongresmeni merikan, Lee Zeldin  dërgoi në qershor të këtij viti drejt sekretarit amerikan të shtetit, Anthony Blinken ku e pyeste lidhur me shpalljen “non-grata” të ish kryeministrit Sali Berisha ka ardhur edhe përgjigjia nga Departamenti Amerikan i Shtetit. Në përgjigjien e bërë thuhet se përfundimisht ky veprim ishte marrë pasi sipas DASH, Berisha ishte përfshirë në korrupsion gjatë kohës që kishte qenë kryeministër i Shqipërisë duke shfrytëzuar postin e tij. Ndërsa sa i përket fakteve lidhur me këtë çështje thuhej se ekzistonin raporte ndërkombëtare dhe në mediat kombëtare dhe ato ndërkombëtare që e vërtetonin këtë përfshirje.

Përgjigjja e DASH për kongresmenin Lee Zeldin: I nderuar zoti Zeldin: Faleminderit për pyetjet tuaja gjatë seancës dhe letrën tuaj të 7 qershorit në lidhje me emërimin publik nga Sekretari të ish-Presidentit të Shqipërisë, ish-Kryeministrit të Shqipërisë dhe deputetit aktual dhe ish-deputetit të Shqipërisë Sali Berisha sipas nenit 7031(c) të Departamentit. i Aktit të Përvetësimeve të Shtetit, Operacioneve të Jashtme dhe Programeve të Përafërta, 2021 (Seksioni 7031(c)) për përfshirjen e tij në korrupsion të rëndësishëm gjatë kohës që ishte zyrtar publik. Presidenti Biden dhe sekretari Blinken e kanë bërë prioritet luftimin e korrupsionit në nivel global duke përdorur të gjitha autoritetet ligjore në dispozicion të tyre. Seksioni 7031(c) është një mjet unik i fuqishëm që është përdorur shpesh që nga fillimi i tij në 2008, sepse emërtimet në përputhje me të mund të shpallen publikisht. Si një autoritet ligjor i detyrueshëm, seksioni 7031(c) kërkon nga Sekretari, ose i emëruari i tij ose i saj, të caktojë publikisht ose privatisht zyrtarë të qeverive të huaja, si dhe anëtarët e ngushtë të familjes së tyre, kur ka informacion të besueshëm se zyrtari ka qenë i përfshirë,  në mënyrë të drejtpërdrejtë ose të tërthortë, në korrupsion të konsiderueshëm, për sa kohë që aktet kualifikuese kanë ndodhur në kohën kur individi ka qenë zyrtar publik.

Kontrolloni gjithashtu

Përfaqësuesit e Qeverisë, BQK-së dhe të Trustit takohen sot për të diskutuar zbatimin e Ligjit për Rimëkëmbjen

Sot, në Prishtinë pritet të mbahen protesta për lejimin e tërheqjes së një përqindjeje të mjeteve të Trustit pensional

Sot, në orën 12.00 në Prishtinë pritet të mbahen protesta  për lejimin e tërheqjes së …