KEK
Fillimi / Lajmet / Disa medie botërore me ndikim shkruajnë për vrasjen e Astrit Deharit, pas publikimit të ekspertizës zvicerane
Astrit Dehari

Disa medie botërore me ndikim shkruajnë për vrasjen e Astrit Deharit, pas publikimit të ekspertizës zvicerane

Disa medie botërore me ndikim shkruajnë për rastin Dehari, pas publikimit të ekspertizës zvicerane.  The New York Times, rihapjen e hetimeve e pason me lajmet nga një ekspertizë zvicerane e forenzikës, ku thuhet se  vdekja e Astrit Deharit ka të ngjarë të jetë një vrasje, e jo një vetëvrasje, sikur ishte konstatuar më parë. Në shkrimin e interpretuar  nga agjencia Associated Press, thuhet se prokuroria po i përgjigjej raportit, të publikuar të enjten, për atë që i ndodhi Astrit Deharit, kur ai u gjet i vdekur në nëntor të vitit 2016, ndërsa ishte në paraburgim. Për  vdekjen e Astrit Deharit kanë shkruar edhe disa medie të Zvicrës. Përmes një artikulli të titulluar, “Raporti zviceran shkakton trazim në Kosovë” dhe një mbi titull “Vdekja misterioze e një politikani të lindur në Bern”, mediumi zviceran vë në pah faktin se pas vdekjes së aktivistit politik Astrit Dehari në një burg të Kosovës, ekspertë nga Lozanë dyshojnë lidhur me qëndrimin  zyrtar të vdekjes.

Kontrolloni gjithashtu

Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit nënshkruan marrëveshje me Fondacionin e Milleniumit të Kosovës për kualitet të ajrit

MEA nënshkruan marrëveshje me Fondacionin e Milleniumit të Kosovës për kualitet të ajrit

Në Ministrinë e Ekonomisë dhe Ambientit sot u nënshkrua një Marrëveshje Mirëkuptimi mes ministrisë dhe ...