Doli nga shtypi libri autobiografik, " Lufta e Ndyrë e Shërbimit Sekret Jugosllav" i Bajram Mehmetit, edhe në gjuhën angleze

Doli nga shtypi libri autobiografik, ” Lufta e Ndyrë e Shërbimit Sekret Jugosllav” i Bajram Mehmetit, edhe në gjuhën angleze

Romani autobiografik, “Lufta e Ndyrë e Shërbimit Sekret Jugosllav” i autorit Bajram Mehmeti, tashmë botim i përkthyer edhe në Gjuhën angleze, pas botimit të mëhershëm në gjuhën frënge!

Bajram Mehmeti, përmes këtij libri pasqyron vuajtjet e shqiptarëve në vitet e ’80-ta, duke i akuzuar “bashkim për veprimtari armiqësore”, “propagandë armiqësore”, “nacionalizëm dhe irredentizëm”, e që sipas KODIT të RSFJ-së, ishin “vepra penale”.

Përmes, “Lufta e ndyrë e shërbimit sekret”, kadeti dhjetar i asaj kohe, ka treguar për moralin e fortë të djemve shqiptar që bartnin uniformën ushtarake, e të cilët në mënyra të ndryshme, ishin vënë në përkrahje të studentëve shqiptarë, në përkrahje të popullit shqiptar. Ushtarakët shqiptarë ishin në përkrahje të demonstratave dhe veprimtarive atdhetare të viteve 80-ta. Autori, edhe pse ishte i vetëdijshëm që e priste dënimi i rëndë nga Gjykata ushtarake e Beogradit, në asnjë rast nuk ishte dorëzuar para dhunës dhe kërcënimit. Sikurse, nuk ishin nënshtruar edhe shumë djem e vajza shqiptare.

Proceset e montuara politike ishin bërë edhe me ndihmën e bashkëpunëtorëve shqiptarë, që autori i quan “udbash”, duke i treguar me emër dhe mbiemër, e nga të cilët kërkon së paku një kërkim falje apo rrëfim për kohën sa punonin në shërbim të UDB-së. Autori i këtij libri, duke qenë viktimë e këtyre proceseve të montuara politike, ka treguar për vuajtjet e familjeve që kishin djemtë me uniformën ushtarake, e që nuk ishin të paktë. (Adem Lushaj)

Kontrolloni gjithashtu

Ramiz Tafilaj: Libri, “Lufta e Ndyrë e Shërbimit Sekret” i autorit, Bajram Mehmeti, dëshmon dhunën e regjimit jugosllav kundër shqiptarëve

Ramiz Tafilaj: Libri, “Lufta e Ndyrë e Shërbimit Sekret” i autorit, Bajram Mehmeti, dëshmon dhunën e regjimit jugosllav kundër shqiptarëve

Libri, “Lufta e Ndyrë e Shërbimit Sekret” i autorit, Bajram Mehmeti, shpërfaq dhunën dhe fabrikimin …