Limak Kosovo
Fillimi / Njoftime / Dr.Jennifer Caldwell: Ndërhyrja e hershme është thelbësore në zhvillimin e fëmijëve dhe në çrregullimet e sjelljes e zhvillimit
Dr.Jennifer Caldwell: Ndërhyrja e hershme është thelbësore në zhvillimin e fëmijëve dhe në çrregullimet e sjelljes e zhvillimit

Dr.Jennifer Caldwell: Ndërhyrja e hershme është thelbësore në zhvillimin e fëmijëve dhe në çrregullimet e sjelljes e zhvillimit

Më 2 Qershor në Konferencën e 3-të Ndërkombëtare të Fëmijëve Dr.Jennifer Caldwell, themeluesja e Institutit Kosovar të Ergoterapisë (INKET) theksoi se diagnostifikimi dhe ndërhyrja e hershme është thelbësore në zhvillimin e fëmijëve dhe në çrregullimet e sjelljes e zhvillimit. Gjatë prezantimit të saj online, ajo theksoi se kjo bazohet në pikëpamjet se me diagnostifikimin e hershëm, rezultati është përmirësuar në disa çrregullime, si dhe ekziston mundësia që të përmirësohet cilësia e jetës për fëmijët dhe familjet. Ekzistojnë gjithashtu prova që sugjerojnë se ndërhyrja e hershme është e dobishme. Prandaj INKET ka bashkuar një paketë vlerësimesh për zhvillimin e fëmijëve për përdorim tek fëmijët 2 – 18 vjeç. Këtë vlerësim INKET planifikon ta pilotojë në kopshte. Nëse prindërit, kopshtet ose mësuesit janë të interesuar, ju lutemi kontaktoni [email protected] për informacion dhe fotografi.

Kontrolloni gjithashtu

Ministria e Infrastrukturës bënë të ditur se nesër mbyllet për qarkullim të të gjitha automjeteve rruga Prizren-Prevallë

Ministria e Infrastrukturës bënë të ditur se nesër mbyllet për qarkullim të të gjitha automjeteve rruga Prizren-Prevallë

Ministria e Infrastrukturës njofton qytetarët e Kosovës, se një pjesë e rrugës rajonale R-115 Prizren ...