Ejup Maqedonci: Në Forcën e Sigurisë së Kosovës po mbahet për herë të parë, “Java e Kadetëve Ndërkombëtarë”

Ministri i Mbrojtjes, Ejup Maqedonci, ka bërë të ditur se në Forcën e Sigurisë së Kosovës po mbahet për herë të parë “Java e Kadetëve Ndërkombëtarë”. Ky është një hap shumë i rëndësishëm për Forcën e Sigurisë, pasi kadetët nga akademitë ushtarake të Kanadasë, Maqedonisë së Veriut, Shqipërisë, Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Turqisë do të kenë mundësinë të njohin dhe të përjetojnë sistemin e edukimit ushtarak që Forca e Sigurisë së Kosovës ka zhvilluar në vitet e fundit. Gjatë kësaj jave, kadetët do të shkëmbejnë përvojat e tyre ushtarake nga akademitë e tyre respektive dhe do të njohin kulturën dhe traditën shqiptare. Kjo është një mundësi e rëndësishme për të thelluar bashkëpunimin dhe të ndërtohet një kuptim më i thellë i ndërveprimit ndërmjet vendeve në fushën ushtarake. Forca e Sigurisë së Kosovës ka shfaqur një angazhim të vazhdueshëm për të ngritur nivelin e edukimit ushtarak dhe për të forcuar bashkëpunimin ndërkombëtar në këtë drejtim.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti, falënderoi partnerët perëndimorë për qëndrimin pro Kosovës, në Asamblenë Parlamentare të NATO-s

Kryeministri, Albin Kurti, ka falënderuar partnerët perëndimorë për qëndrimin e tyre në krah të Kosovës, …