KEK
Fillimi / Lajmet / Elezaj: Nëse Qeveria nuk gjenë burime për pagat e veteranëve atëherë ajo do të përballet me protesta
Smajl Elezaj

Elezaj: Nëse Qeveria nuk gjenë burime për pagat e veteranëve atëherë ajo do të përballet me protesta

Duke komentuar paralajmërimet e ministrit të Financave, Avdullah Hoti se për pensionet e veteranëve kanë para vetëm edhe për disa muaj, kryetari i veteranëve të luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Smajl Elezaj ka thënë se Qeveria është e obliguar ta respektoj ligjin për të vazhduar me pagesa për veteranët. Ai ka theksuar se nuk janë 46 mijë veteranë që do të marrin paga nga buxheti i Kosovës, pasi një numër i konsiderueshëm janë të punësuar, disa punojnë jashtë, kanë pas biznese dhe i kanë shlyer bizneset. Nuk ka fuqi ekzekutive Qeveria të merr vendim , për shkak se ligji është i miratuar në Kuvendin e Kosovës. Qeveria duhet të gjejë burime për të paguar pagat e veteranëve dhe nuk besoj se ajo është aq naive sa të shkaktoj pakënaqësi te ne dhe të përballet mandej me pakënaqësinë tonë. Por, ka paralajmëruar zotëri Elezaj, në rast se Qeveria nuk gjenë burime për pagat e veteranëve të luftës çlirimtare atëherë ajo do të përballet me protesta.

Kontrolloni gjithashtu

Rreth 500 punëtorë shëndetësorë që kanë marrë dozën e parë të vaksinës në Kukës gjatë muajit mars

MSH: Deri tani janë vaksinuar rreth 96 mijë qytetarë

Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se nga fillimi i vaksinimit e deri më tani, janë ...