Emanuel Macron: Ekziston rreziku i përhapjes së luftës së Ukrainës në vendet përreth

Emanuel Macron: Ekziston rreziku i përhapjes së luftës së Ukrainës në vendet përreth

Kryetari i Francës, Emanuel Macron pohoi se ekziston rreziku i përhapjes së luftës së Ukrainës në vendet përreth, gjatë pritjes së presidentes të Moldavisë, fqinjit të Ukrainës. “Përhapja e konfliktit në vendet fqinje nuk mund të përjashtohet”, tha Macron, duke iu referuar “incidenteve të fundit” në rajonin moldav të Transnistrisë, ku trupat ruse janë vendosur tashmë dhe ku ka pasur shpërthime. “Franca mbetet veçanërisht vigjilente për situatën e sigurisë në rajon”, tha presidenti francez gjatë takimit me Sandu Maiamd.

Kontrolloni gjithashtu

Bamieh

Maria Bamieh: Në vend se të urohesha për paraqitje e provave të korrupsionit në EULEX, më larguan nga puna

Ish prokurorja e EULEX-it që paraqiti provat e korrupsionit në këtë mision e nga ku …