Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Enver Hasani: Pozicionimi i kryeministrit në detyrë, Albin Kurtit, është i gabuar
Enver Hasani

Enver Hasani: Pozicionimi i kryeministrit në detyrë, Albin Kurtit, është i gabuar

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani, ka thënë se pozicionimi i kryeministrit në detyrë, Albin Kurtit, është i gabuar, pasi sikur Qeveria të diktonte vullnetin parlamentit atëherë forcohet pozita e presidentit. Ai thotë se pozicionimi i Kurtit rreth nenit 82.2 mund t’i shkojë atij momentalisht në favor, por jo edhe në strukturat e ardhshme. “Pse mendoj se Kurti e ka gabim pozicionimin. Sepse po të ishte ashtu që Qeveria ta diktojë vullnetin e parlamentit, dhe me u shpërbë çdoherë, ai e forcon së pari pozitën e presidentit. Sot atij mund t’i shkojë në favor, por nesër një strukture tjetër nuk i shkon kur të jetë një politikë më e butë, sepse atëherë i jep të drejtë presidentit me e shpërnda menjëherë, ka thënë Hasani. E një gjë e tillë sipas e tij e ndryshon sistemin kushtetues, duke e bërë minimumi sistem gjysmëpresidencial. olin kryesor për procesin e rregullt të formimit të ekzekutivit dhe organeve të tjera e ka presidenti, gjithnjë sipas procedurave”, ka thënë Hasani.

Kontrolloni gjithashtu

Senati i Universitetit të Prishtinës e miraton kërkesën e studentëve që afati i prillit të mbahet në qershor

Senati i Universitetit të Prishtinës e miraton kërkesën e studentëve që afati i prillit të mbahet në qershor

Pas një diskutimi të gjatë Senati i Universitetit të Prishtinës morri vendim që provimet e ...