Enver Hoxhaj: Më vizitën në Shqipëri Anela Merkel i dha kryeqytetit shqiptar një peshë të veçantë në Ballkan

Enver Hoxhaj: Më vizitën në Shqipëri Anela Merkel i dha kryeqytetit shqiptar një peshë të veçantë në Ballkan

Deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj ka folur rreth vizitës së kancelares Angela Merkel në Tiranë. Hoxhaj fillimisht tha se Angela Merkel me vizitën e saj në Shqipëri i dha kryeqytetit shqiptar një peshë të veçantë në Ballkan. Me tutje Enver Hoxhaj ka vlerësuar kontributin e Agela Merkel në pavarësimin e Kosovës dhe në njohjet nga shtete me gjeografi botërore. Madje ai ka kujtuar edhe vizitën që bëri Merkel në  Beograd në vitin 2011, ku e kishte kushtëzuar anëtarësimin e Serbisë në BE me arritjen e marrëveshjes obligative ligjore me Kosovën, qe edhe sot ne vitin 2021 nuk është arritur. “Mund të pyesim: a kam pritur dhe besuar në vitin 2011, se Kosova dhe Serbia deri në vitin 2021, pësmes një marrvëshje të tillë, do ta njohin njëra-tjetrën? Po! Dhe sot shumëkush bart përgjegjësi që nuk ka ndodhur një gjë e tillë”,ka shkruar Hoxhaj.

Kontrolloni gjithashtu

Përfaqësuesit e Qeverisë, BQK-së dhe të Trustit takohen sot për të diskutuar zbatimin e Ligjit për Rimëkëmbjen

Sot, në Prishtinë pritet të mbahen protesta për lejimin e tërheqjes së një përqindjeje të mjeteve të Trustit pensional

Sot, në orën 12.00 në Prishtinë pritet të mbahen protesta  për lejimin e tërheqjes së …