Është ndarë nga jeta veprimtari i njohur i Kosovës Lindore, Hajrush Nuhiu

Është ndarë nga jeta veprimtari i njohur i Kosovës Lindore, Hajrush Nuhiu

E nderuara familja Nuhiu,

Të nderuar bashkëveprimtarë dhe bashkëluftëtarë të luftës çlirimtare.

Me dhimbje të madhe morëm lajmin për ndarjen nga jeta të më të dashurit tuaj dhe shokut e bashkëveprimtarit tonë, Hajrush Nuhiu.

Familja Nuhiu dhe i gjithë fshati Gosponicë, ka kalur nëpër shumë sfida në rrugëtimin e çlirimit të atëdheut! Si e tillë, kjo familje iu ka nënshtruar plojës së politikave gjenocidale të Serbisë që nga viti 1942 e deri në vitin 1999. Fshati Gosponicë ka dhënë shumë veprimtarë dhe luftëtarë në të gjitha proceset e veprimtarisë politike dhe të luftës çlirimtare shqiptare në vazhdimësi.

Hajrush Nuhiu ishte nga ata veprimtarët, që për asnjë moment nuk kurseu angazhimin e tij si vazhdues i përpjekjeve atdhetare të trashëguar nga familja e tij e madhe. Ai përgjatë gjithë jetës së tij ka dhënë një kontribut të madh në mbështetje të luftës çlirimtare shqiptare, si në Kosovë ashtu dhe në Kosovën Lindore.

Andaj, Hajrush Nuhiu, sot u nda nga ne fizikisht, por puna dhe vepra e tij do të kujtohet gjithmonë.

Ne shokët dhe bashkëveprimtarët e Hajrushit i shprehim ngushëllime familjes dhe të gjithë shokëve e bashkëveprimtarëve që e njohën dhe vepruan me të.

Lavdi jetës dhe veprimtarisë së Hajrush Nuhiut!

Respekt të pafund familjes së nderuar Nuhiu!

Në emër të të gjithë bashkëveprimtarëve dhe bashkëluftëtarëve:

 

Mustafë Shaqiri-Shpëtimi, Ish komandat i Përgjithshëm i Ushtrisë Çlirimtare për Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc dhe Komandant i Zonës Operative të Preshevës.

 

11 Shtator 2023

Kontrolloni gjithashtu

Shpëtim Zeqir Robaj (15.10.1957 - 30.9.1998)

Mbahet Akademinë përkujtimore në shënim dhe nderim të 25 vjetorit të rënies së dëshmorit të Kombit, Ass.Dr. Shpëtim Robaj

Mbahet Akademinë përkujtimore në shënim dhe nderim  të 25 vjetorit të rënies së dëshmorit të …