leoni

Fatmir Limaj

Fatmir Limaj: Shqipëria e Kosova do të nënshkruajnë marrëveshje për heqjen e barrierave doganore dhe lëvizjen e lirë

Qeveria e Shqipërisë dhe Kosovës deri në fund të këtij viti pritet të nënshkruajnë marrëveshje për heqjen e barrierave doganore dhe lëvizjen e lirë të qytetarëve, deklaron zëvendëskryeministri i Kosovës, Fatmir Limaj, i cili është emëruar nga qeveria kosovare koordinator për organizimin e mbledhjes së përbashkët të qeverive të Shqipërisë e Kosovës. Në një intervistë për Kosovapress, zëvendës-kryeministri Limaj theksoi se “një thellim i bashkëpunimit me shtetin shqiptar është në interes të Republikës së Kosovës”. Sipas tij, qeveria e Kosovës  vlerëson se ka hapësirë dhe mundësi të thellimit të bashkëpunimit në shumë fusha me qeverinë shqiptare. “Vështirësitë që janë hasur në zbatimin e marrëveshjeve duhet të zgjidhen”, nënvizoi Limaj duke shtuar se vetë emërimi i tij si koordinator për për organizimin e mbledhjes së përbashkët të qeverive, tregon se qeveria e Kosovës po i kushton prioritet të veçantë marrëdhënieve me Shqipërinë.

Kontrolloni gjithashtu

Zërat e “ndërgjegjes” së dy profesorëve: Blerim Latifi dhe Muhamet Hamiti për dhunën izraelite kundër palestinezëve

Të paktën 178 palestinezë u vranë dhe 589 u plagosën nga sulmet ajrore të forcave izraelite kundër popullatës civile

Dje, Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken u takua me disa udhëheqës të vendeve arabe …