Faton Abdullahu

Faton Abdullahu: Çfarë do të thotë normalizimi i marrëdhënieve me Serbinë, pa njohje reciproke

Zëdhënësi i PDK-së Faton Abdullahu, ka pyetur se çfarë do të thotë normalizimi i marrëdhënieve me Serbinë, pa njohje reciproke. Ai ka shpjeguar se çfarë ndodhë kur normalizohen raportet ndërshtetërore pa fituar Kosova njohjen prej Serbisë. “A mund t’i besohet tash e tutje mendësisë qeveritare të qeverisë Kurti se ajo do t’i ndal këto mundësi të reja të cilat ajo me politika të gabuara e miope i hapi për Serbinë? Jo kurrë”, ka shkruar Abdullahu në një postim të tij.

 

Postimi i plotë i Abdullahut:

 

Normalizimi i raporteve me Serbinë pa njohje, a do të thotë…

Se “status quo”-ja në veri do të forcohet me “izën politike” të qeverisë Kurti.

Se Serbia trimërohet se mund të integrohet në Evropa pa e njohur Kosovën.

Se serbët vetëmenaxhojnë në veri pa pas nevojë ta pranojnë Kosovën shtet.

Se Serbia do të merr para dhe lëvdata nga perëndimorët pa e njohur Kosovën.

Se nesër vetëmenaxhimi mund të bëhet hyrje për federalizim të Kosovës.

Se Serbia do të jetë më pak me Rusinë e ne më pak me amerikanët.

Se rrezikohet paqja në rajon kur t’i teket Vuçiqit me prish punë në veri.

Se Serbia tinëz ose me ndihën e Rusisë punon kundër njohjeve të reja.

Se kërkesa e jonë për njohje të Kosovës gjithmonë prish “normalitetin”.

A mund t’i besohet tash e tutje mendësisë qeveritare të qeverisë Kurti se ajo do t’i ndal këto mundësi të reja të cilat ajo me politika të gabuara e miope i hapi për Serbinë?

Jo kurrë!

Kontrolloni gjithashtu

Xhavit Muqolli: Sot, ne oborrin e Shtëpisë Muze “Masakra e Poklekut” u promovua monografia “Shtëpia me gjak në mure” me autor Afrim Hysenaj

Sot, ne oborrin e Shtëpisë Muze “Masakra e Poklekut” u promovua monografia “Shtëpia me gjak …