Tërnava

Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, u ka uruar besimtarëve islamë agjërim të lehtë në prag të nisjes së Muajit të Ramazanit

Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, u ka uruar besimtarëve islamë agjërim të lehtë me rastin e fillimit të  Muajit të Ramazanit. Besimtarët islamë në mbarë botën më 23 mars nisin shënimin e Muajit të Ramazanit. Myftiu Tërnava tha se agjërimi e afron besimtarin me krijuesin, e largon nga egoja, urrejtja e smira dhe e motivon për punë e vepra të mira. Në këtë natë të madhe, në vigjilje të fillimit të këtij muaji të madh, lusim Zotin që sa më parë të ndalen luftërat e konfliktet dhe popujt të jetojnë të qetë dhe në paqe e harmoni. Misioni i njeriut në botë nuk është që të krijojë trazira, gjakderdhje, vuajtje e shkatërrime, por të jetojë me dinjitet ashtu siç na ka udhëzuar krijuesi i gjithësisë”, tha Tërnava. Myftiu i Kosovës tha se përmes agjërimit gjatë muajit të Ramazanit, besimtarët shfaqin bindjen, dashurinë dhe sinqeritetin ndaj Zotit. Muaji i Ramazanit nis më 23 mars dhe do të zgjasë për 30 ditë, deri më 20 prill.

Kontrolloni gjithashtu

Ministrja, Shvarc dhe kryetarja Osmani paralajmërojnë luftë, në rast se bashkësia ndërkombëtare nuk e ndryshon qasjen ndaj Serbisë

Ministrja, Donika Shvarc ka paralajmëruar luftë, në rast se, sipas mendimit të saj, bashkësia ndërkombëtare …