Fehmi Rama

Fehmi Rama: Dita Ndërkombëtare e të Rinjve shënohet në mbarë botën prej 12 gusht të vitit 1999

Barometri i suksesit të shtetit është rinia. Investimi më strategjik shtetëror është investimi në rini. Rinia është vlera më e madhe, zhvillimi ynë në të ardhmen realizohet nëse kemi qasje produktive ndaj rinis së sotme. Uroj të kemi “Plan Strategjik” për indoktrinim dhe stimulim për të jetuar dhe punuar në vendlindje rinia jonë! Të rinjët kanë nevojë imediate për arsimim të mirefilltë, për dinjitet dhe për kurajo. Gjithashtu nevojitet stopim dhe luftim i dukurive negative.

Rinia jonë ballafaqohet më sfida të shumta, por determinues për karrieren e tyre mbetet mireqenia. Atakimi me udhëkryqin se qka pas përfundimit të studimeve universitare, mbetet i pashmangshem.

Gjithashtu shpresat vëniten për të ardhme prosperuese atëherë kur sheh inkorporimin e jo meritoreve dhe jo adekuatëve, prandajë nëse e duam më të vertet vendin tonë qysh proklamojme duhet të luftojmë këto dukuri.

Investimi në rini, posaçërisht në fushen e IT dhe teknologjisë informative do ishte një nga investimet me të nevojshme.

Ambiciet e rinis për progres duhet të inkurajohen dhe stimulohen.

Kontrolloni gjithashtu

KMDLNJ

KMDLNj: Qëndrimi dhe votimi dyfytyrësh i deputetëve për marrëveshjen me Danimarkën

Para një jave deputetët e Kuvendit të Kosovës e rrëzuan marrëveshjen për shitblerje të të …