KEK
Fillimi / Lajmet / IPS “Musine Kokalari”: Nuk ka përfaqësim gjinor të barabartë në listat zgjedhore
Instituti KAF: Çdo ditë në Kosovë, gratë dhe vajzat i nënshtrohen prostitucionit me forcë

IPS “Musine Kokalari”: Nuk ka përfaqësim gjinor të barabartë në listat zgjedhore

Institutin për Politika Sociale “Musine Kokalari” ka konstatuar se as në këto zgjedhje nuk ka përfaqësim gjinor të barabartë në listat zgjedhore të partive politike. Mos-respektimi i legjislacionit që e favorizon barazinë gjinore, tregon se partitë – cilado qoftë ajo që do ta marrë besimin për ta udhëhequr vendin, nuk do t’i vendosë gratë në mënyrë të barabartë edhe në qeverisje. Kjo praktike tregon edhe nivelin e seriozitetit të premtimeve që në legjislaturën e fundit u bënë për zbatimin e barazisë gjinore në të gjitha propozimet dhe funksionet publike në Kosovë. Listat të cilat u dorëzuan mbrëmjen e të së shtunës tregojnë që shumica e partive politike janë kujdesur që të respektojnë pragun minimal i cili është i vendosur taksativisht në Ligjin për Zgjedhjet e Përgjithshme e jo duke e vendosur në zbatim Ligjin për Barazi Gjinore, ka konstatuar mes tjerash Institutin për Politika Sociale “Musine Kokalari”.

Kontrolloni gjithashtu

PZAP e refuzon kërkesën e Meliza Haradinaj-Stublla për rinumërim të votave në komunën e Dragashit

PZAP e refuzon kërkesën e Meliza Haradinaj-Stublla për rinumërim të votave në komunën e Dragashit

Kandidatët për deputetë nga subjektet e ndryshme politike kanë pasur të drejtën për ankesa në ...