Frank-Walter Steinmeier ka tërhequr vërejtjen se Bashkimit Europain po i vie fundi

Frank-Walter Steinmeier ka tërhequr vërejtjen se Bashkimit Europain po i vie fundi

Ministri gjerman i Punëve të Jashtme, Frank-Walter Steinmeier ka tërhequr vërejtjen se BE-së së shpejti mund t’i vijë fundi. Viti i kaluar ka dëshmuar fuqishëm se siguritë që me decenie janë menduar absolutisht të garantuara, përnjëherë janë vënë në pikëpyetje. “Paqe e përjetshme në kontinentin tonë, apo Europa pa alternativë, kjo thjesht nuk vlen më. Kriza financiare, vala e refugjatëve në Evropë dhe goditja nga Referendumi në Britani të Madhe, e kanë futur BE-në në turbulenca të fuqishme.  Populistët djathtistë po përpiqen ta shfrytëzojnë rastin dhe dështimin e BE-së ta bëjnë për vete. MPJ gjermane ka paralajmëruar se do të fillojnë një turne të veten në Gjermani dhe në Evropë për të biseduar me qytetarët për BE-në dhe të ardhmen e tij. “Dëshirojmë të dëgjojmë kritikat dhe të shohim se çfarë në BE iu pëlqen dhe çfarë nuk iu pëlqen”, ka thënë Steinmeier. për gazetën “Zuddeutsche Zeitung”.

Kontrolloni gjithashtu

Jorn Rohde: Dërgimi i Projektligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës në Komisionin e Venecias është veprim i duhur

Jorn Rohde: Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje legjitimitetin e rregullores së BQK-së

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, deklaroi se Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje …