Gëzim Kelmendi

Gëzim Kelmendi: Protesta e Vetëvendosjes e forcon edhe më shumë kryetarin, Hashim Thaçi

Kryetari i Partisë Fjala, Gëzim Kelmendi ka deklaruar se protesta e thirrur nga Vetëvendosja e forcon edhe më shumë pozicionin dhe autoritetin e kryetarit, Hashim Thaçi. Vet motoja ” Një popull s’i nënshtrohet një njeriu” tregon autoritetin e Thaçit, edhe pse ai nuk mundet të vendosë asgjë për popullin e Kosovës në këtë rast, sepse për të realizuar një marrëveshje ndërkombëtare i duhen  2/3 e votave të  deputetëve të Kuvendit të Kosovës, i duhen votat e 80 deputetëve. Kjo ide e Thaçi aktualisht është e pamundur të realizohet. Vet koalicioni qeverisës i ka 60 deputetë, edhe pse brenda vet koalicionit ka kundërshtime për këtë ide. Pastaj LDK-ja është kategorikisht kundër korrigjimit të kufijve, kështu që kjo protestë nuk është e qëlluar, por do të mbahet për poenë politik, pas goditjeve të brendshme që ka marrë Vetëvendosja, ka thënë Gëzim Kelmendi.

Kontrolloni gjithashtu

Bajram Begaj: Kosova dhe Serbia të kthehen sa më shpejt në tryezën e dialogut dhe në zbatimin e marrëveshjeve

Begaj: Të drejtat e njeriut janë ideal i përbashkët për të cilin luftojnë të gjithë popujt

Kryetari i Shqipërisë, Bajram Begaj ka vlerësuar lart dokumentin e të drejtave të njeriut dhe …