Gëzim Mehmeti: Nëse nuk ka një koalicion, LDK dhe Përparim Rama humbin kryetarin e Kuvendit Komunal

Ish-kandidati i AKR-së për kryetar të Prishtinës, Gëzim Mehmeti ka paralajmëruar, kryetarin e sapozgjdhur Përparim Rama për pasojat nëse nuk arrihet ndonjë marrëveshje koalicioni lidhur me  Asamblenë e Prishtinës. Deri tani AKR nuk ka marrëveshje me LDK-së e asnjë parti politike për asamble. Kryetarit të ri i dëshiroj suksese, por është shumë e vështirë të kesh sukses nëse nuk e ke shumicën në legjislativ. Nëse nuk ka një koalicion, LDK dhe Përparim Rama humbin kryetarin, pasi partitë që janë shumicë do ta marrin kryetarin e Kuvendit Komunal dhe rreth 11 ndërmarrje publike do të jenë të opozitës në Prishtinë. Dihet që aksionarët e ndërmarrjeve publike në Prishtinë zgjidhen nga Kuvendi Komunal”, tha ndër të tjera Gëzim  Mehmeti. Kuvendi Komunal i Prishtinës ka 51 asamblistë. Kryetari i Kuvendit zgjidhet me shumicën e thjeshtë prej 26 asamblistëve. Vetëvendosja në Prishtinë ka 17 asamblistë, LDK-14, PDK-9, AAK-6, AKR-3, LB-1 dhe NISMA-1.

Kontrolloni gjithashtu

Franca, Spanja dhe shtete të tjera në Parlamentin Evropian sërish shpehen kundër liberalizimit të vizave për Kosovën

Çështja e vizave për vendin tonë do të diskutohet më 13 tetor, në Bruksel, ashtu sikur është diskutuar dhjetëra herë deri tani

Presidenca çeke e cila përfaqëson  Bashkimin Evropian e ka vendosur  zyrtarisht në rend dite diskutimin …