Gjuriq: Presidenca dhe Qeveria e Serbisë po angazhohen për ta pamundësuar krijimin e ushtrisë së Kosovës

Gjuriq kthehet mbrapshtë, nuk lejohet të hyjë në Kosovë

Drejtori i të ashtuquajturës Zyrë për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriq, nuk është lejuar që të hyjë në territorin e Republikës së Kosovës. Ai është kthyer mbrapshtë në pikën kufitare në Jarinje, njoftojnë mediat serbe. Sipas Tanjug, Gjuriq ishte paraparë që të marrë pjesë në shënimin e Ditës së fitores mbi fashizmin në Mitrovicën Veriore, por pa asnjë shpjegim nuk është lejuar të hyjë në territorin e Kosovës nga ana e institucioneve të Kosovës edhe pse ardhja e tij kishte qenë e lajmëruar.

Kontrolloni gjithashtu

Amerika dhe Bashkimi Evropian presin që më së largu sot të arrihet një marrëveshje për qetësim të situatës në veriun e Kosovës

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Evropian presin që sot  të arrihet një marrëveshja …