Kryetari Thaçi i propozon Kuvendit dekretin për shpallen e gjendjes së jashtëzakonshme në Kosovë

Hashim Thaçi: Turqit, boshnjakët, romët, ashkalijtë, egjiptasit, malazezët e përkrahin Ushtrinë e Kosovës

Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi, ka thënë se përfaqësuesit e komunitetit turk, boshnjak, rom, ashkali, egjiptas dhe malazez e përkrahin Ligjin për Forcën e Sigurisë. Ai ka falenderuar përfaqësuesit e këtyre komuniteteve, të cilët kanë përkrahur idenë e transformimit të Forcës së Sigurisë së Kosovës në ushtri, që ka hasur në hezitimin e disa partnerëve të Kosovës.  Thaçi ka shkuar aq larg në këtë drejtim, sa është zotuar se në rast se dështon në ndryshimin e  mandatit të FSK-së, do të japë dorëheqje nga posti i kryetarit të vendit.

Kontrolloni gjithashtu

Olaf

Olaf Scholc: Rreziku i përdorimit të armëve bërthamore nga Rusia në luftën e Ukrainës, është ulur pas presionit ndërkombëtar

Kancelari i Gjermanisë, Olaf Sholc,  ka deklaruar se rreziku i përdorimit të armëve bërthamore nga …