leoni

Hazir Latif Murati: Është nadrë nga jeta Hyra Olluri, Nëna e Heroit të Kombi Isa Adem Olluri nga Krojmiri

Me dhimbje e pikëllim të thellë, morëm lajmin se u nda nga jeta Nëna e Heroit të Kombi Isa Adem Olluri, Hyra Olluri.

Janë të rënda e pikëlluese ndarjet nga jeta të Nënavë të tilla siq ishte Nëna Hyrë.

Nënën Hyrë e njohëm për s’afrmi për qendresën, guximin,bujarin dhe atëdhedashurinë e sajë në periudha të ndryshme, ishte një Nënë që lindi rriti, edukoj dhe frymzoj t’bitë e sajë në rrugën Kombtare, ajo si porosi t’bive të vetë javë kishte thënë çdo herë: që sa herë ti kanoset rreziku Atdheut tonë të dashur të jeni të gatshëm ti dilni në mbrojtje të tij,sepse gjë më të shtrejt se Atdheu nuk ka. Këtë më së miri na i dëshmoj rënia heroike e djalit të saj Isa Olluri në vitin 1998 në kohën kur atdheu ynë kalonte momentet më të rënta të ti nga barbarit Serbosllave.

Andaj thojnë se humbja e Nënës është një moment shumë i rëndë. Lajmin për ndarjen nga jeta të Nënës së Heroit të Kombit Isa Adem Olluri, Hyra Olluri na trundit të gjithëve neve që e njohum për së afërmi.

Andaj në emrin tim si bashkëluftëtar i Heroit të Kombit Isa Adem Olluri dhe të familjes time ju shprehi ngushëllimet më të sinqerta për ndarjen nga jeta të Nënës Hyrë dhe gjithë miqve. Qoftë i përjetshëm kujtimi për të!”.

Lamtumirë Nëna Hyrë

Varrimi është bërë sot në orën 17:00 në varrezat e Lipjanit

Kontrolloni gjithashtu

Instituti i Historisë “Ali Hadri” Prishtinë, organizon, Akademinë përkujtimore dhe përuruese të veprës së Akademik Ali Hadrit “Studime dhe kritikë historiografike”

Instituti i Historisë “Ali Hadri” Prishtinë, organizon, Akademinë përkujtimore dhe përuruese të veprës së Akademik …