Brickos

Hyseni për raportin e DASH-it: Kosova bëri punë të madhe por jo mjaftueshëm

Hyseni për raportin e DASH-it: Kosova bëri punë të madhe por jo mjaftueshëm

Ministri i Punëve të Brendshme, Skender Hyseni, ka folur për Raportin e Departamentit Amerikan të Shtetit për trafikimin me qenie njerëzore në Kosovë, ku tha se edhe pse raporti i djeshëm i DASH-it vazhdon ta rangojë Kosovën në të njëjtën pozitë, atë të dytën, ku janë dhe shumë vende të BE- së, njihen dhe përpjekjet në raport dhe puna e madhe që është bërë. Hyseni tha se bazuar në këtë raport,  kërkohet që vendi të bëjë edhe më shumë në fushën e prokurorisë dhe gjyqësisë,  në ndjekjen e rasteve të veçanta dhe të behën veprime që shkelësit, kriminelet e identifikuar ne trafikim me qenie njerëzore të marrin dënimin e merituar. Ministri Hyseni ka lavdëruar punën e ministrisë që ai udhëheqë, derisa është zotuar në përmbushjen e 9 rekomandimeve të nënvizuara në raportin e DASH-it. Hyseni ka pranuar se nuk është bërë aq sa duhet në luftimin e kësaj dukurie, gjë që sipas tij ka ndikuar që Kosova të rangohet në mesin e vendeve që nuk kanë përmbushur kërkesat e konventave ligjore. “Nuk qëndrojnë komentet që Kosova s’ka bërë punë. Kosova ka bërë punë të madhe por jo të mjaftueshme për të mos e parë veten ne grupin e vendeve që nuk përmbushin kërkesat e konventave ligjeve. Unë iu siguroj që MPB mbi të gjitha të agjencionet civile ekziston përkushtimi që kjo çështje te trajtohet”, theksoi Hyseni.

Kontrolloni gjithashtu

Blerta Deliu-Kodra

Blerta Deliu, kritikon ministren e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, për pjesëmarrje në fushatën zgjedhore në Maqedoninë e Veriut

Deputetja e PDK-së, Blerta Deliu, ka kritikuar ministren e  Drejtësisë, Albulena Haxhiu, për pjesëmarrjen e …