Hysni Gashi

Hysni Gashi: KOSOVA PO ZBRAZET

Mbi 2.000 qytetarë kanë hequr dorë nga shtetësia e Kosovës vetëm ne ketë vit. Ky është alarmi me i madh  dhe e me i rrezikshëm që po i kanoset vendit.

Teksa krejt kjo po ndodh nga papërgjegjësia dhe mos dija e politikanëve tanë.

Faktorët:

1.Kriza ekonomike dhe ajo sociale dhe rritja e pakontrolluar e çmimeve.

2.Ligji i pagave dhe ngritja e tyre.

3.Ligji i punës dhe siguria e punëtorëve.

4.Oligarkët bosa të lidhur ngushtë me çdo pushtet edhe me ketë të tanishëm që punëtorët i keqpërdoren dhe po i keqpërdorin si skllevër.

5.Shëndetsia,Gjygjsia,Siguria fragjile e degraduar.

6.Politikanët tanë ne nivelin lokal e atë qendror multi milonere që e varfëruan qytetarin e po e varfërojnë akoma.

Me ç’ rast këto janë vetëm disa faktoret që vendi po zbrazet dhe shpresa e tyre tanimë është vetëm se si ta siguroj një vizë për të ik nga këta faktor.

Ndërkohë merremi me çështje të kota ne vend se të debatohet për këta faktor e për cilësinë ne Arsim merremi a të lejohet shamia a jo, kur dihet se nën moshën 18 vjeçare as që do të duhej të ishte temë e diskutimit për ketë çështje e aq me pak nga Qeveria.

Kontrolloni gjithashtu

Afrim Hysenaj: Përkujtohet 24 vjetori i tre dëshmorëve te fshatit dhe i masakrës mbi 23 anëtarë të Familjes Deliu, në Abri të Drenicës

24 vjet më parë, më 26 shtator 1998…! Ata ishin 8 fëmijë, 6 vajza dhe …