Hysni Gashi

Hysni Gashi:GREVA NE ARSIM NUK KA FITUES POR HUMBËS

Arsimi dhe mësimdhënsit janë shtylla e shtetit dhe e kombit.
Ndonsë greva ne arsim ishte e paralajmruar me kohë me kërkesë 100 euro derisa të ishte zgjidh ligji i pagave të mësimdhënësve dhe me pastaj edhe kishte ndodh greva për një muaj.
Mirëpo të gjithë jemi dëshmitarë ndodhi siç ndodhi ne anën tjëtër, qeveria Kurti i kishte realizu 50% e këkkesave të sindikalisteve dhe kishte deklaru se ligji i pagave tanimë është me afër se kurrë ne finish.
Megjithatë kishte edhe deklarata nga sindikalistët e qeveritarët të pa matura e të pa menduar mirë që nuk i kontribonin situates ne të cilën ishte arsimi dhe veçse i kontribonin vazhdimit të greves.
Një gjë të gjithë do të duhej ta dimë se:”arsimi është shpirti i kombit dhe mësimdhënsit shtylla e kombit”!
Me ç’rast të gjithë ata ose ato që thonë se fitoj kryeministri Albin Kurti e humbi kryesindikalisti Rrahmani Jashari apo e kundërta nga ndërprerja e greves,mendoj se e kanë shumë gabim.
E kanë gabim, pasi që nuk ka fituës nga kjo greve,ndonëse ata që kanë hubur nga kjo greve janë nxënsit dhe tani që do të fitojnë nga ndërprerja e greves,janë pikrisht këta të fundit pra nxënsit.
Të njëjtën kohë qeveria do të duhej sa me parë ta pêrshpejtoj ligjin që mos të përseritet e njëjta situatë nga neglizhenca e ligjit të pagave të tyre.

Kontrolloni gjithashtu

Instituti GAP ka analizuar ndarjet buxhetore për vitin 2023, duke i krahasuar ato me vitin 2022

Më 28 tetor 2022, Qeveria aprovoi Projektligjin për buxhetin e Kosovës për vitin 2023, kurse …