KDI

IDK: Këshilltarët politikë për një vit punë në institucionet e Kosovës arrijnë shumën prej 1.258.975 euro

Instituti Demokratik i Kosovës, ka bërë me dije se këshilltarët politikë në Kuvendin e Kosovës, Qeveri dhe Presidencë, buxhetit të shtetit i kushtojnë mbi një milion euro. “Për një muaj të 149 këshilltarët politikë në tri institucionet kryesore: Presidencë, Qeveri e Kuvend marrin pagë mesatarisht 704 euro, e që në total për një muaj në pagat e tyre mesatarisht shpenzohen 104,915 euro. Pagat e këshilltarëve politikë për një vit punë në institucionet politike të Kosovës arrijnë shumën prej 1.258.975 euro”, është thënë në njoftimi e KDI-së. Kosova ka edhe rreth 50 zëvendës-ministra të cilët po ashtu e rëndojnë buxhetin e varfër të vendit, por forcojnë pozitat e klaneve politike në qeverisje.

Kontrolloni gjithashtu

Hoti

Avdullah Hoti: “Ligjëratat” e Albin Kurtit nëpër Irlandën Veriore ishin vetëm pretekst për të ikur nga takimi në Tiranë

Deputeti LDK-së, Avdullah Hoti, ka reaguar lidhur me mos-shkuarjen e kryeministrit Albin Kurti në Tiranë …