Irlanda, Norvegjia dhe Spanja njoftuan se kanë vendosur të njohin shtetin e pavarur të Palestinës

Irlanda, Norvegjia dhe Spanja njoftuan se kanë vendosur të njohin shtetin e pavarur të Palestinës

Vendimi hyn në fuqi nga 28 maji. “Kjo nuk është një lëvizje kundër Izraelit” dhe “nuk është në favor të Hamasit, por është në favor të paqes”, deklaroi kryeministri spanjoll, Pedro Sanchez. “Ne duhet të bëjmë gjithçka që kemi në dorë, duke dërguar ndihma humanitare, duke ndihmuar refugjatët dhe personat e zhvendosur, siç po bëjmë aktualisht, por edhe duke përdorur të gjitha levat politike që kemi në dispozicion, për ta deklaruar fort dhe qartë se nuk do të lejojmë që të shkatërrohet me forcë mundësia e dyshtetësisë, që është dhe e zgjidhja e vetme e drejtë dhe e qëndrueshme për këtë konflikt të tmerrshëm. Prandaj, zonja dhe zotërinj, dua t’ju informoj se pas arritjes së një konsensusi mes partive që përbëjnë koalicionin tonë qeverisës, Spanja do të miratojë njohjen e shtetit të Palestinës në Këshillin e Ministrave të saj“, tha Pedro Sanchez. Kryeministri i Irlandës, Simon Harris pohoi se ky ishte një vendim i përbashkët mes vendit të tij, Spanjës dhe Norvegjisë, dhe kreu i ekzekutivit norvegjez nënvizoi se “nuk mund të ketë paqe në Lindjen e Mesme, nëse nuk ka njohje”.

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, deklaron se Ballkani Perëndimor ka prioritet bashkëpunimin me Mbretërinë e Bashkuar

I dërguari i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, është  shprehur optimist për rëndësinë …