leoni

Ismet Azizi: Këshilli Kombëtar Boshnjak viziton Memorialin Përkujtimor Adem Jashari në Prekaz

Ismet Azizi: Këshilli Kombëtar Boshnjak viziton Memorialin Përkujtimor Adem Jashari në Prekaz

Pas nënshkrimit të marrëveshjeve të bashkëpunimit mes shoqatës “Kosova për Sanxhakun” dhe Këshillit Kombëtar Boshnjak,   vazhdojnë vizitat  e ndërsjella. Sot në orën 10.00, delegacioni i   Këshilli Kombëtar Boshnjak i shoqëruar nga anëtarët e organizatës do të vizitojnë Memorialin Përkujtimor Adem Jashari në Prekaz dhe do të  bëjnë homazhe tek varri i Komandantit legjendar Adem Jashari, pastaj do të vizitojnë familjen Jashari, ku  do të pritet nga  Rifat Jashari. Në orën 11:00, delegacioni do të vizitojë familjen Shaban Polluzhës, duke bërë homazhe te varri i Shaban Polluzhës, pastaj do të vizitojë Qendrën e Studeneve në Prishtinë, ku edhe do  drekojnë me studentët. Delegacioni nga Sanxhaku viziton edhe varrin e kryetarit, Ibrahim  Rugova dhe në fund  do të marrë pjesë në Akademinë përkujtimor për legjendarin Adem Jashar dhe dëshmorët e UÇK-së, që do të mbahet në orën 18.oo, në Prishtinë.

Kontrolloni gjithashtu

Rikthehet pllaka përkujtimore e okupatorëve serbë në luftërat e viteve 1912-1918, kur ata pushtuan dhe e masakruan Kosovën

Dioqeza Serbe e Rashkës-Prizrenit, në bashkëpunim me Ambasadën e Francës në Kosovë, e kanë kthyer …