Fillimi / Lajmet / Jeffrey Hovenier: Mohimi i Masakrës së Reçakut dhe lavdërimi i krimeve të luftës çnderon kujtimin e rihap plagët e të mbijetuarve
Jeffrey Hovenier: Mohimi i Masakrës së Reçakut dhe lavdërimi i krimeve të luftës çnderon kujtimin e rihap plagët e të mbijetuarve

Jeffrey Hovenier: Mohimi i Masakrës së Reçakut dhe lavdërimi i krimeve të luftës çnderon kujtimin e rihap plagët e të mbijetuarve

Ambasadori amerikan në Kosovë, Jeffrey Hovenier, në ceremoninë e përkujtimit të Masakrës së Reçakut,  tha se mohimi i Masakrës së Reçakut dhe lavdërimi i krimeve të luftës çnderon kujtimin e të vdekurve, rihap plagët e të mbijetuarve dhe e kthen këtë rajon përsëri në përpjekjet drejt konsolidimit demokratik dhe integrimit të plotë euroatlantik. Askush të mos harrojë apo mohojë atë që ndodhi këtu, apo pse Shtetet e Bashkuara dhe aleatët tanë dolën në mbrojtje të popullit të Kosovës. E mbaj mend mirë atë ditë. Si oficer në Misionin e SHBA-së në OSBE, përgjegjës për Kosovën në atë kohë, mora një telefonatë nga shefi i atëhershëm i misionit verifikues të Kosovës, ambasadori Viliam Voker menjëherë pasi u largua nga skena e tmerrit, tashmë i fokusuar në rekomandimet e tij për OSBE-në si përgjigje për vrasjen brutale të civilëve të pambrojtur. Në përgjigje të kësaj mizorie dhe shumë të tjerave, Shtetet e Bashkuara, së bashku me aleatët tanë të NATO-s, vepruan për të mbrojtur civilët e pambrojtur në emër të paqes, lirisë dhe stabilitetit. Këto synime pasqyrojnë vlerat e thella amerikane dhe perëndimore. Ne besojmë se të gjithë njerëzit, pa dallim etnie apo feje, e meritojnë dinjitetin e të jetuarit në liri dhe siguri, tha mes tjerash, ambasadori amerikan në Kosovë, Jeffrey Hovenier.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti: Rritja e infektimeve dhe rasteve të vdekjes nga virusi korona ishte e befasishme dhe e paparashikuar

Kurti: Me rikthimin në punë të bllokut B2 Kosova për çdo orë do t’i paguajë rreth 50 mijë euro import më pak

Kryeministri, Albin Kurti e ka vlerësuar lart rikthimin në funksion të bllokut B2. Ai ka ...