Joe Biden në Romë: Rusia nuk duhet të shfrytëzojë furnizimet me gaz për qëllime të dëmshme politike

Joe Biden në Romë: Rusia nuk duhet të shfrytëzojë furnizimet me gaz për qëllime të dëmshme politike

Rusia nuk duhet të shfrytëzojë furnizimet me gaz për qëllime të dëmshme politike, tha kryetari  amerikan Joe Biden të shtunën në margjinat e samitit të G20, në Romë, gjatë takimit  që pati me kancelaren gjermane në largim, Angela Merkel dhe pasardhësin e tij, Olaf Scholz. Shtëpia e Bardhë, ka njoftuar se Biden në takim diskutoi mbi të gjitha me politikanët gjermanë lidhur me mënyrën sesi Rusia mund të pengohej nga manipulimi i furnizimeve me gaz. Presidenti amerikan theksoi gjithashtu nevojën e zbatimit të marrëveshjes SHBA-Gjermani për gazsjellësin North Stream 2 nga Rusia në Gjermani dhe vazhdimin e bashkëpunimit në këtë drejtim, në funksion të ndryshimit të ardhshëm të qeverisë në Gjermani. Sipas marrëveshjes Amerikë-Gjermani, Uashingtoni do të pezullojë sanksionet e vendosura ose që do të vendosen për gazsjellësin nën Detin Baltik, ndërsa Berlini do të investojë në investime në Ukrainë dhe do t’i përgjigjet me masa ndëshkuese veprimeve të mundshme të Rusisë kundër Ukrainës. Rusia furnizon Evropën me gaz të lëngshëm nëpërmjet disa tubacioneve të gazit. Të shtunën,  furnizimet me gaz përmes tubacionit Yamal-Europe, i cili transporton gaz natyror në Poloni nëpërmjet Polonisë, u ndërprenë pjesërisht. (Magyar Nemzet)

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Kuvendit

Ka dështuar interpelanca ndaj kryetarit të Kuvendit të Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi

Nga 104 deputetët e pranishëm në sallën e Kuvendit të Maqedonisë së Veriut, 61 kanë …