Joe Biden shpall gjendje të katastrofës natyrore në zonat më të goditur nga uragani në Nju Jork dhe Nju Xhersi

Joe Biden shpall gjendje të katastrofës natyrore në zonat më të goditur nga uragani në Nju Jork dhe Nju Xhersi

Kryetari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden shpalli gjendjen e katastrofës natyrore në zonat më të goditur nga uragani “Ida” në Nju Jork dhe Nju Xhersi, duke mundësuar në këtë mënyrë dhënien e ndihmës financiare nga qeveria federale. Ndihma do të shkojë për individët dhe bizneset në 11 rajone në Nju Jork dhe Nju Xhersi, ku shirat dhe përmbytjet shkaktuan dhjetëra viktima dhe dëme të pallogaritshme materiale. Pas këtij vendimi që iu vjen në ndihmë personave të prekur, presidenti Biden ka vendosur të vizitojë personalisht zonat e përmbytura.

Kontrolloni gjithashtu

21 vjet nga masakra mizore e civilëve shqiptarë në Mejë të Gjakovës nga forcat policore e ushtarake serbe

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, kanë shkallë tejet të ulët të përfundimit me aktgjykime

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, vazhdojnë të kenë …