leoni

FSK

John Hunter, këshilltar i Ministrisë së Mbrojtjes britanike në FSK ka folur për mbështetjen nga Ushtria angleze

Nënkoloneli i Ushtrisë angleze, Xhon  Hanter, këshilltar i Ministrisë së Mbrojtjes britanike në Forcën e Sigurisë së Kosovës, ka folur për mbështetjen nga Ushtria Britanike, Akademia Ushtarake Mbretërore Sandhurst, Akademia e Mbrojtjes dhe Komandanti i Kolegjit Mbretëror të Studimeve të Mbrojtjes  gjatë 25 viteve të fundit dhe bashkëpunimin aktual me FSK-në. Në një video-mesazh, nënkoloneli Hunter tregon se kjo është hera e katërt që vjen me mision në Kosovë. “Hera e parë ka qenë në vitin 2000, menjëherë pas intervenimit të NATO-s, prandaj kam pasur privilegjin të shoh shumë zhvillime në këtë vend”, thotë Hunter mes tjerash. Këshilltarët Bilateralë të Mbretërisë së Bashkuar, thotë ai, kanë qenë shumë të rëndësishëm në ndihmën që i është dhënë FSK-së për tranzicion nëpër ndryshme të mëdha, “nga Trupat Mbrojtëse të Kosovës, në Forcë të Sigurisë së Kosovës, dhe tani në një forcë të armatosur që i plotëson standardet e NATO-s.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell

Josep Borrell ka thënë se Evropa nuk është e plotë derisa Ballkani Perëndimor të bëhet pjesë e saj

Përfaqësuesi i lartë i Bashkimit Evropian (BE) për politikën e jashtme dhe sigurinë, Josep Borrell, …