Jorn Rohde: Dërgimi i Projektligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës në Komisionin e Venecias është veprim i duhur

Jorn Rohde: Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje legjitimitetin e rregullores së BQK-së

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, deklaroi se Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje legjitimitetin e rregullores së BQK-së, por kritikon zbatimin e saj të pakoordinuar. Rohde theksoi se këshillat e Gjermanisë janë shpesh të injoruara, gjë që krijon një atmosferë të pafavorshme. Ne japim këshilla dhe injorimi i tyre nuk krijon atmosferë të mirë. Kosova është shtet i pavarur dhe legjitimiteti i saj për të pasur një valutë të vetme është i pakontestuar nga Gjermania si  dhe shtetet e QUINT-it, tha Rohde. Çdo aktivitet i pakoordinuar çon në pasoja dhe ndërlikon atmosferën politike, nënvizoi Rohde.

Kontrolloni gjithashtu

Eman Rrahmani

Eman Rrahmani: Biseda telefonike e Mimoza Kusarit me Millan Radojçiqin është skandal politik

Deputeti i Vetëvendosjes, Eman Rrahmani, e ka quajtur skandaloze bisedën telefonike të shefes së grupit …