Olivier Guérot, kritikoi zbatimin e rregullores së BQK-së për ndikimin negativ te serbët në veri të Kosovës

Edhe ambasadori i Francës në vendin tonë, Olivje Gyéro, foli lidhur me  rëndësinë e koordinimit në mes të autoriteteve të Kosovës dhe shteteve mike si Franca dhe Gjermania. Ai shpjegoi se koordinimi nënkupton që KFOR-i dhe EULEX-i të informohen paraprakisht për veprimet e rëndësishme, me qëllim  për të shmangur befasi dhe për të menaxhuar dallimet potenciale në mendime. Gyéro theksoi se koordinimi është kyç për të siguruar një mjedis të sigurt dhe për të zvogëluar fushëveprimet e dallimeve, duke përfshirë njoftimin e hershëm të institucioneve si EULEX-i dhe KFOR-i. Ai kritikoi zbatimin e rregullores së BQK-së për ndikimin negativ te serbët në veri të Kosovës dhe paralajmëroi se veprimet e autoriteteve kosovare mund të krijojnë situata problematike nëse nuk vlerësohet ndikimi i tyre te popullata lokale. Kur njerëzit janë të pakënaqur, ekziston rreziku që situata të shndërrohet në problematike, tha Guérot, duke theksuar rëndësinë e vlerësimit të ndikimit të vendimeve qeveritare mbi qytetarët.

Kontrolloni gjithashtu

Milovan Drecun

Milovan Dreçun: Aktakuza kundër Thaçit dhe liderëve të tjerë të UÇK-së, rezultat i punës sonë

Milovan Dreçun, Kryetar i Komitetit Parlamentar për Kosovën në Kuvendin e Serbisë, ka deklaruar se …